Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Pečená makrela s brokolicí a cherry rajčátky

Uzená makrela je dnes už klasika, ale ještě víc si pochutnáte, když si tuto rybu připravíte pečenou! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na pečenou makrelu plněnou měsíčky citronu a rozmarýnem. Až budete mít rybu naplněnou a ochucenou v troubě, stihnete si rychle připravit i přílohu – ta je tentokrát v podobě blanšírované brokolice s lahůdkovou cibulkou a cherry rajčaty. A pokud budete chtít přikousnout ještě něco, stačí si v pánvi orestovat několik kousků čerstvého pečiva.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × čerstvá makrela
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × citron
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × brokolice
  • 200 g cherry rajčata
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • čerstvá máta
  • citron (šťáva)

POSTUP

Umyté a osušené makrely přendáme na plech vystlaný pečicím papírem. Pokapeme olejem a ochutíme solí a pepřem z obou stran. Ryby naplníme měsíčky citronu a snítkou čerstvého rozmarýnu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10–15 minut. 

Brokolici rozdělíme na růžičky a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty.

V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme nasekaný česnek, bílé části lahůdkové cibulky, brokolici a překrojená cherry rajčátka. Osolíme, opepříme, promícháme, přidáme máslo a podle potřeby ještě dochutíme. Na závěr ozdobíme několika lístky máty a pokapeme citronovou šťávou.

Pečenou makrelu pokapeme citronovou šťávou a olejem a podáváme s restovanou zeleninou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.