Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Pečená krůtí prsa na růžovém víně

Hledáte recept na krůtí prsa? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte pečená krůtí prsa na růžovém víně podle Marcela Ihnačáka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečená krůtí prsa

  • 1 kg krůtích prsou v celku Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Biotrend
  • 1 × cibule
  • 2 × mrkve
  • 0,5 × celeru
  • 8 × stroužků česneku
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • 200 ml růžového vína
  • 400 g krájených loupaných rajčat Freshona (1 konzerva)

Restované brambory se slaninou

  • 800 g brambor
  • 100 g slaniny v celku Baroni
  • 3 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 70 g másla Pilos
  • plech nebo zapékací mísa

POSTUP

Pečená krůtí prsa

Omytá a osušená krůtí prsa z obou stran osolíme a opepříme. Potřená olivovým olejem orestujeme na rozpálené pánvi a přendáme na plech. Na tutéž rozpálenou pánev s trochou olivového oleje dáme nakrájenou zeleninu - cibuli nahrubo, mrkev a celer na stejně velké kostky a 4 stroužky česneku na plátky. K zelenině přidáme bobkový list, opepříme, osolíme a chvíli spolu restujeme. Podlijeme růžovým vínem, přidáme rajčata a spolu vaříme asi 5 minut. Krůtí prsa v plechu přelijeme připravenou zeleninovou směsí a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut.

Restované brambory se slaninou

Omyté brambory se slupkou nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi s trochou olivového oleje. Přidáme slaninu nakrájenou na slabé plátky, lístky čerstvého rozmarýnu a 4 stroužky česneku nakrájené na plátky. Osolíme a opepříme a restujeme z obou stran dokřupava. Přidáme máslo, které necháme rozpustit.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme brambory se slaninou, česnekem a rozmarýnem, plátky pečených krůtích prsou a dozdobíme pečenou zeleninou. Před podáváním posypeme čerstvým rozmarýnem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.