Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Hledáte recept na krůtí prsa? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte pečená krůtí prsa na růžovém víně podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 780 kJ / 664 kcal
Bílkoviny
57,90 g
Tuky
26,40 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
43,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená krůtí prsa z obou stran osolíme a opepříme. Potřená olivovým olejem orestujeme na rozpálené pánvi a přendáme na plech. Na tutéž rozpálenou pánev s trochou olivového oleje dáme nakrájenou zeleninu - cibuli nahrubo, mrkev a celer na stejně velké kostky a 4 stroužky česneku na plátky. K zelenině přidáme bobkový list, opepříme, osolíme a chvíli spolu restujeme. Podlijeme růžovým vínem, přidáme rajčata a spolu vaříme asi 5 minut. Krůtí prsa v plechu přelijeme připravenou zeleninovou směsí a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut.
02.Omyté brambory se slupkou nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi s trochou olivového oleje. Přidáme slaninu nakrájenou na slabé plátky, lístky čerstvého rozmarýnu a 4 stroužky česneku nakrájené na plátky. Osolíme a opepříme a restujeme z obou stran dokřupava. Přidáme máslo, které necháme rozpustit.
03.Na mělký talíř naservírujeme brambory se slaninou, česnekem a rozmarýnem, plátky pečených krůtích prsou a dozdobíme pečenou zeleninou. Před podáváním posypeme čerstvým rozmarýnem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT