Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Krůtu pokapeme z obou stran olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a nasekaným čerstvým tymiánem a jemně vmasírujeme do masa. Přendáme na plech, podlijeme bílým vínem a pečeme na 170 °C asi 2,5 hodiny (podle velikosti krůty). V průběhu pečení krůtu přeléváme výpekem, v případě potřeby vodou nebo vínem. Po upečení výpek přelijeme do pánve a zredukujeme.
Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme „vypotiť“. Mezitím nakrájíme cuketu na stejně velké kousky jako lilek, česnek a pálivou papričku nakrájíme nadrobno, bílé časti lahůdkové cibulky nakrájíme na kolečka. Lilek opláchneme studenou vodou, osušíme a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme cuketu, osolíme a opepříme. Postupně přidáme pálivou papričku, česnek a cibulku, ochutíme tymiánem a restujeme dozlatova. Hotovou zeleninu stáhneme z ohně a pokapeme citronovou šťávou.
Porci krůty servírujeme s restovanou zeleninou, přelijeme omáčkou.