Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Krkovičku omyjeme, osušíme papírovými ubrousky, prošpikujeme 5 celými stroužky česneku, převážeme provázkem a důkladně osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme sádlo a celou krkovičku opečeme ze všech stran dozlatova.
Omytá jablka nakrájíme na měsíčky, odstraníme jádřince a vložíme do zapékací mísy. Přidáme 4 větvičky rozmarýnu a nahoru položíme opečenou krkovičku. Podlijme bílým vínem a pečeme v troubě při teplotě 180 °C doměkka asi 1 až 1 a 1/2 hodiny. Maso pravidelně podléváme výpekem, podle potřeby můžeme podlít horkou vodou nebo vývarem.
Omytou červenou řepu se slupkou vaříme v osolené vroucí vodě se 2 stroužky česneku a svazkem bylinek (například rozmarýnem a petrželkou) doměkka, asi 1 hodinu, poté oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Řepu ještě prohřejeme na větší pánvi s olivovým olejem a osolíme, opepříme, zakápneme medem a červeným vinným octem. Promícháme, stáhneme z plamene a necháme marinovat.
Na talíř dáme marinovanou červenou řepu. Z krkovičky odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a servírujeme na červenou řepu. Vše přelijeme výpekem z masa a přidáme i kousky pečených jablek. Na závěr posypeme nasekanou čerstvou petrželkou.