Roman Paulus
Doba přípravy4 hod. 50 min.

Pečená kachna se sušeným ovocem

Vyzkoušejte kachnu plněnou sušeným ovocem podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna Čerstvá porce
  • 50 g sušeného ovoce Alesto Fine
  • 50 ml brandy (lze použít Goldbrand Alliance)
  • 3 × rohlíky
  • 100 g uzené krkovice bez kosti Baroni
  • 1 × hrst listové petržele
  • 2 × vejce "M"
  • 60 g másla Pilos
  • 2 × cibule
  • sůl Castello
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • špetka celého kmínu Mikado
  • 500 ml vody
  • 50 g cukru krystal Castello
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 400 g bílého zelí
  • 2 × větvičky rozmarýnu
  • hluboká pánev s pokličkou
  • alobal
  • pekáč

POSTUP

Nádivka

Sušené ovoce naložíme na asi 2 hodiny do brandy. Na kostičky nakrájené rohlíky a uzené smícháme v míse spolu s nahrubo nasekanou petrželkou, vejci a sušeným ovocem (bez brandy). Na rozehřátém másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku, vmícháme ke směsi v míse a necháme chvíli odstát.

Plněná kachna

Kachnu opatrně vykostíme a z okrajů odřízneme přebytečný tuk. Vnitřní část osolíme, opepříme a do středu vložíme připravenou nádivku. Kachnu zabalíme do původního tvaru a otočíme rozříznutou částí dolů. Kachnu zpevníme po obvodu v dolní části alobalem smotaným do úzkého pásu, který na konci utáhneme. Takto kachnu vložíme do zapékací mísy, osolíme a posypeme kmínem. Podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu. Asi 20 minut před vyndáním kachny z trouby odstraníme alobal i z jejího obvodu a dopečeme doměkka.

Zelí

Do pánve nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, promícháme a podlijeme bílým vínem. Přidáme na kousky nakrájené zelí, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme rozmarýn a pod pokličkou necháme dusit, až zelí změkne (asi 10 minut).

Servírování

Na talíř servírujeme zkaramelizované zelí a na něj položíme asi čtvrtinu plněné kachny.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.