Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme najemno nakrájený pórek a očištěné krevety dozlatova. Omytá rajčata na vrchu nařízneme do křížku, blanšírujeme (krátce povaříme ve vroucí vodě), ponoříme do studené vody, abychom zastavili vaření, a jednoduše oloupeme. Vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme nadrobno a přidáme do pánve ke krevetám. Přilijeme mléko a vaříme asi 10 minut na mírném ohni. Přidáme omytého a osušeného lososa bez kůže nakrájeného na kostičky, krátce povaříme a necháme vychladnout.
Z toastového chleba odřízneme kůrku a nakrájíme na kostičky. Kostičky chleba a vejce přidáme do vychladlé směsi a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přendáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 50 minut.
Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.