Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu smícháme žloutky, rozehřáté máslo a cukr. Po chvíli přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem. V míse ušleháme tuhý sníh z bílků a za stálého šlehání přidáme do robota. Těsto přelijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 50 minut.
V míse ušleháme mixérem mascarpone s cukrem a citronovou šťávou. Krém necháme vychladit v lednici.
Nejprve ušleháme bílky s citronovou šťávou. Poté uvaříme v hrnci vodu s cukrem na 121 °C na mírném plameni (asi po 6 minutách vznikne sirup). Sirup přidáme do ušlehaných bílků a vyšleháme do tuha.
Korpus rozřízneme uprostřed na 2 části. Na spodní část nalijeme rozehřátý džem, který necháme mírně vsáknout a ztuhnout. Poté na něj pomocí cukrářského sáčku dáme krém, přiklopíme horní částí korpusu a mírně přitlačíme. Přečnívající krém nožem uhladíme. Celý povrch dortu pomažeme dohladka připravenou bílkovou polevou (icing). Necháme ztuhnout a poté ozdobíme ovocem například do tvaru motýlka. Spodní část stěny dortu lze taktéž zkrášlit borůvkami, jahodami a malinami.