Ovocné řezy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

9 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na chutný zákusek s krémem a broskvemi.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 9 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 8 × vajec "M"
  • 160 g cukru krupice Castello
  • 2 × vanilinové cukry Castello
  • 160 g hladké mouky Castello

Náplň (krém + broskve)

  • 4 × broskve
  • 500 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 30 %)
  • 1,5 × sáčku vanilkového pudinku Belbake
  • 1 × vanilinový cukr Castello
  • 500 g másla Pilos
  • 100 g cukru moučka Castello

Na ozdobu

  • 2 × nektarinky
  • 1 × hořká čokoláda na vaření Fin Carré
  • lístky čerstvé máty

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 905 kJ / 933 kcal

Bílkoviny

10,80 g

Tuky

69,90 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

67,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.V robotu smícháme žloutky s oběma cukry. Mezitím ušleháme v míse z bílků tuhý sníh. Poté do robota přisypeme mouku a postupně také připravený sníh. Těsto nalijeme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut.

Krém

02.Smetanu rozdělíme na dvě části. Menší část nalijeme do misky a smícháme s pudinkem. Větší část zahřejeme v hrnci, kam přisypeme vanilinový cukr. Jakmile smetana v hrnci zteplá, přilijeme studenou smetanu s pudinkem a mícháme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout. V robotu ušleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme pudink, který by měl mít stejnou teplotu jako máslo.

Ovocné řezy

03.Korpus rozřízneme na tři části. Na spodní část rozprostřeme po celé ploše krém a stejně tak i na měsíčky nakrájené broskve. Stejným způsobem připravíme i druhou část korpusu. Třetí, horní vrstvu, pouze namažeme lehce krémem a vložíme do lednice ztuhnout. Nepravidelné stěny řezů můžeme odříznout. Navrch řezů nasypeme čokoládové hoblinky, cukrářským sáčkem ozdobíme trochou krému, na který položíme mátové lístky a na tenké plátky nařezaný kousek nektarinky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo