Markéta Krajčovičová
Doba přípravy35 min.

Ovocné řezy

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na chutný zákusek s krémem a broskvemi.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Korpus

  • 8 vajec "M"
  • 160 cukru krupice Castello
  • 2 vanilinové cukry Castello
  • 160 hladké mouky Castello

Náplň (krém + broskve)

  • 4 4 broskve
  • 500 500 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 30 %)
  • 1,5 sáčku vanilkového pudinku Belbake
  • 1 vanilinový cukr Castello
  • 500 másla Pilos
  • 100 cukru moučka Castello

Na ozdobu

  • 2 nektarinky
  • hořká čokoláda na vaření Fin Carré
  • lístky čerstvé máty
  • cukrářský sáček
  • pečicí plech (30x40)
  • pečicí papír
  • kuchyňský robot
  • mixér
  • škrabka

POSTUP

Korpus

V robotu smícháme žloutky s oběma cukry. Mezitím ušleháme v míse z bílků tuhý sníh. Poté do robota přisypeme mouku a postupně také připravený sníh. Těsto nalijeme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut.

Krém

Smetanu rozdělíme na dvě části. Menší část nalijeme do misky a smícháme s pudinkem. Větší část zahřejeme v hrnci, kam přisypeme vanilinový cukr. Jakmile smetana v hrnci zteplá, přilijeme studenou smetanu s pudinkem a mícháme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout. V robotu ušleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme pudink, který by měl mít stejnou teplotu jako máslo.

Ovocné řezy

Korpus rozřízneme na tři části. Na spodní část rozprostřeme po celé ploše krém a stejně tak i na měsíčky nakrájené broskve. Stejným způsobem připravíme i druhou část korpusu. Třetí, horní vrstvu, pouze namažeme lehce krémem a vložíme do lednice ztuhnout. Nepravidelné stěny řezů můžeme odříznout. Navrch řezů nasypeme čokoládové hoblinky, cukrářským sáčkem ozdobíme trochou krému, na který položíme mátové lístky a na tenké plátky nařezaný kousek nektarinky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU