Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem

Kdy jste naposledy připravili svým milovaným snídani do postele? Udělejte jim radost a nachystejte jemné ořechové vafle s ovocem a se šlehačkou. Jak vafle připravit prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se osvědčený recept na těsto na vafle, jaké suroviny použít, aby byly krásně nadýchané i jak vafle nazdobit, aby chutnaly opravdu všem. Překvapte své drahé sladkou snídaní!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na ořechové vafle se šlehačkou a ovocem

  • 250 g másla
  • 250 g krupicového cukru
  • 60 g vanilkového cukru
  • 240 g (asi 5 kusů) vajec „M“
  • 175 g hladké mouky
  • 7 g kypřicího prášku
  • 175 g vanilkového pudinku
  • 125 g lískových ořechů
  • 50 ml tuzemáku
  • 250 g plnotučného mléka
  • olej na vytření formy

Servírování

  • šlehačka
  • borůvky
  • maliny
  • jahody
  • čerstvá máta
  • pekanové ořechy
  • med
  • moučkový cukr

POSTUP

Máslo, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vejce. Robota vypneme a metličkou ručně zašleháme prosátou mouku, prášek do pečiva, pudinkový prášek, nastrouhané nebo namleté ořechy, rum a nakonec mléko.

Tip: Těsto můžete nechat asi 30 minut zatuhnout v lednici, aby se s ním lépe pracovalo.

Pečeme ve vaflovači asi 3 minuty do zlatova.

 

Jak nazdobit vafle?

Smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku.

Vafle servírujeme ještě teplé, ozdobené šlehačkou, ovocem, mátou, ořechy přelité podle chuti medem a zasypané moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.