Markéta Krajčovičová
Doba přípravy20 min.

Nepečené čokoládové košíčky

Hledáte recept na nepečený dezert? Vyzkoušejte nepečené čokoládové košíčky se sušeným ovocem podle Markéty Krajčovičové!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
24

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Čokoládová směs

  • 100 g medu z lučních květů Marlene
  • 50 g celých mandlí Gardis
  • 1 × hrst moučkového cukru Castello
  • 400 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 70 g másla Pilos
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 200 g směsi sušeného ovoce Alesto Fine
  • 30 g sušených brusinek Alesto

Na ozdobu

  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 1 × lžíce strouhaného kokosu ATCO
  • papírové košíčky (Ø 4-5 cm)
  • pečicí plech

POSTUP

Čokoládová směs

Spařené a oloupané mandle nasekáme na menší kousky. Přesypeme na pečicí plech, zaprášíme cukrem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pražíme dorůžova 7-10 minut. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, vmícháme máslo a med. Směs přelijeme do větší misky, přidáme skořici, na malé kousky nakrájené sušené ovoce s brusinkami a promícháme. Nakonec přidáme opražené mandle s cukrem.

Nepečené košíčky

Důkladně promíchanou směs vkládáme pomocí lžíce do připravených košíčků. Zdobíme dle fantazie půlkou ořechů nebo strouhaným kokosem. Podáváme vychlazené.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.