Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme tuzemák, olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec přidáme sníh. Těsto ještě promícháme, přelijeme do formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme 45 – 50 minut a poté necháme vychladnout.
Tradiční pomazánkové (pokojové teploty) smícháme s cukrem, poté postupně přilijeme rozehřátou bílou čokoládu a vymícháme hladký krém, který vložíme na chvíli ztuhnout do lednice.
Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme. Asi 2 lžíce krému odložíme na ozdobu dortu. Polovinu zbylého krému dáme na spodní část korpusu, přiklopíme, na korpus dáme zbylý krém a přiklopíme horní částí korpusu. Do cukrářského sáčku přendáme 2 lžíce krému, které jsme odložili, na povrchu dortu vytvoříme slabý okraj a dáme do lednice ztuhnout.
Na povrch naneseme lžičkou džem a opatrně rozetřeme až k okraji z krému. Ozdobíme ovocem.