Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Mleté maso pečené v listovém těstě

Vyzkoušejte chutný a originální recept na mleté maso zapečené v listovém těstě podle Romana Pauluse. Najdete ho v Kuchyni Lidlu!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mleté maso

  • 600 g mletého masa mix 100% Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 2 × vejce
  • čerstvý tymián
  • 1 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 g Schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 275 g listového těsta Belbake

Špenát se žampiony

  • 30 g másla
  • 100 g žampionů
  • 200 g čerstvého listového špenátu
  • nůž na pečivo
  • mašlovačka
  • kuchyňské ubrousky
  • pečicí papír

POSTUP

Mleté maso

K mletému masu v míse přidáme najemno nakrájenou polovinu cibule, 2 stroužky česneku, rozšlehaná vejce (část ponecháme v misce na potření těsta), najemno nasekaný tymián, mletou papriku, sůl a pepř. Důkladně promícháme nejprve vařečkou, po chvíli i rukama. Na pracovní ploše skládáme přes sebe plátky šunky tak, abychom získali asi 20 cm dlouhý závin (zhruba 4 plátky na 1 rolku). Masovou směs přendáme z mísy na okraj připravené šunky, vytvoříme šišku, kterou do šunky zabalíme. Masovo-šunkovou rolku položíme na okraj rozbaleného listového těsta a zavineme do místa, kde se listové těsto spojí. Takto připravenou masovou rolku přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a lehce propícháme vidličkou. Konce rolek necháme otevřené. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 40 minut. Rolku necháme 5–10 minut stát.

Špenát se žampiony

V hrnci s rozehřátým máslem orestujeme na malé kousky nakrájenou ½ cibule s 1 stroužkem česneku a na malé kousky nakrájené žampiony. Přidáme omytý a osušený špenát, který promícháme se směsí v pánvi na mírném ohni. Špenát se žampiony před podáváním necháme okapat na kuchyňském ubrousku.

Servírování

Do středu mělkého talíře naservírujeme špenát se žampiony a navrch položíme 2 kousky z ukrojené masové rolky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU