Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Mleté maso na špejli s ředkvičkovo-okurkovým salátem

Vyzkoušejte grilovat v řeckém stylu! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém griluje mleté vepřové maso na špejli, které se nápadně podobá tomu, jaké možná znáte ze svých dovolených v Řecku. Kromě ochucení samotného masa se naučíte připravit i přílohu v podobě salátu okurkou, ředkví a zakysanou smetanou. A samozřejmě s mátou a pořádnou porcí čerstvého a voňavého kopru!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 × okurka
  • 2 × bílá ředkvička
  • 1 × svazek ředkvičky
  • 1 × šalotka
  • čerstvý kopr
  • 4 × pita chleba
  • 1 × hrst polníček
  • gril
  • kovové jehlice nebo dřevěné špejle

POSTUP

Mleté maso v míse osolíme, opepříme, ochutíme kajenským pepřem, majoránkou, polijeme olejem, doplníme nastrouhaným stroužkem česneku a důkladně promícháme. Z masa vypracujeme menší tvary, které napichujeme na špejle. Opékáme v rozpáleném grilu dokřupava, přibližně 8–10 minut. Během grilování maso obracíme. Po upečení ho pokapeme olejem a zakryjeme alobalem. 

Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostky. Bílé ředkvičky oloupeme a nakrájíme na kostky.

Zakysanou smetanu dáme do misky, ochutíme solí a pepřem, přidáme olej, šťávu z poloviny citronu a promícháme. Přidáme nakrájenou okurku a bílé i klasické na kostky nakrájené ředkvičky, nasekanou šalotku, pálivé papričky bez semínek, nasekaný kopr, mátu a důkladně promícháme. 

Pity překrojíme na poloviny a opečeme na oleji dokřupava. 

Porci ředkvičkovo-okurkového salátu servírujeme s mletým masem na špejli, pitou a ochuceným polníčkem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.