Mleté maso v míse osolíme, opepříme, ochutíme kajenským pepřem, majoránkou, polijeme olejem, doplníme nastrouhaným stroužkem česneku a důkladně promícháme. Z masa vypracujeme menší tvary, které napichujeme na špejle. Opékáme v rozpáleném grilu dokřupava, přibližně 8–10 minut. Během grilování maso obracíme. Po upečení ho pokapeme olejem a zakryjeme alobalem.
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostky. Bílé ředkvičky oloupeme a nakrájíme na kostky.
Zakysanou smetanu dáme do misky, ochutíme solí a pepřem, přidáme olej, šťávu z poloviny citronu a promícháme. Přidáme nakrájenou okurku a bílé i klasické na kostky nakrájené ředkvičky, nasekanou šalotku, pálivé papričky bez semínek, nasekaný kopr, mátu a důkladně promícháme.
Pity překrojíme na poloviny a opečeme na oleji dokřupava.
Porci ředkvičkovo-okurkového salátu servírujeme s mletým masem na špejli, pitou a ochuceným polníčkem.