 
  Kuchyně
Řecká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte grilovat v řeckém stylu! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém griluje mleté vepřové maso na špejli, které se nápadně podobá tomu, jaké možná znáte ze svých dovolených v Řecku. Kromě ochucení samotného masa se naučíte připravit i přílohu v podobě salátu okurkou, ředkví a zakysanou smetanou. A samozřejmě s mátou a pořádnou porcí čerstvého a voňavého kopru!
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
575 kJ / 138 kcal
Bílkoviny
4,70 g
Tuky
0,60 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
28,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mleté maso v míse osolíme, opepříme, ochutíme kajenským pepřem, majoránkou, polijeme olejem, doplníme nastrouhaným stroužkem česneku a důkladně promícháme. Z masa vypracujeme menší tvary, které napichujeme na špejle. Opékáme v rozpáleném grilu dokřupava, přibližně 8–10 minut. Během grilování maso obracíme. Po upečení ho pokapeme olejem a zakryjeme alobalem.
02.Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostky. Bílé ředkvičky oloupeme a nakrájíme na kostky.
03.Zakysanou smetanu dáme do misky, ochutíme solí a pepřem, přidáme olej, šťávu z poloviny citronu a promícháme. Přidáme nakrájenou okurku a bílé i klasické na kostky nakrájené ředkvičky, nasekanou šalotku, pálivé papričky bez semínek, nasekaný kopr, mátu a důkladně promícháme.
04.Pity překrojíme na poloviny a opečeme na oleji dokřupava.
05.Porci ředkvičkovo-okurkového salátu servírujeme s mletým masem na špejli, pitou a ochuceným polníčkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT