Mleté maso na špejli s ředkvičkovo-okurkovým salátem

play Přehrát video recept
Mleté maso na špejli s ředkvičkovo-okurkovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte grilovat v řeckém stylu! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém griluje mleté vepřové maso na špejli, které se nápadně podobá tomu, jaké možná znáte ze svých dovolených v Řecku. Kromě ochucení samotného masa se naučíte připravit i přílohu v podobě salátu okurkou, ředkví a zakysanou smetanou. A samozřejmě s mátou a pořádnou porcí čerstvého a voňavého kopru!

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 × okurka
  • 2 × bílá ředkvička
  • 1 × svazek ředkvičky
  • 1 × šalotka
  • čerstvý kopr
  • 4 × pita chleba
  • 1 × hrst polníček

Orientační nutriční hodnoty

Energie

575 kJ / 138 kcal

Bílkoviny

4,70 g

Tuky

0,60 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

28,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mleté maso v míse osolíme, opepříme, ochutíme kajenským pepřem, majoránkou, polijeme olejem, doplníme nastrouhaným stroužkem česneku a důkladně promícháme. Z masa vypracujeme menší tvary, které napichujeme na špejle. Opékáme v rozpáleném grilu dokřupava, přibližně 8–10 minut. Během grilování maso obracíme. Po upečení ho pokapeme olejem a zakryjeme alobalem. 

02.Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostky. Bílé ředkvičky oloupeme a nakrájíme na kostky.

03.Zakysanou smetanu dáme do misky, ochutíme solí a pepřem, přidáme olej, šťávu z poloviny citronu a promícháme. Přidáme nakrájenou okurku a bílé i klasické na kostky nakrájené ředkvičky, nasekanou šalotku, pálivé papričky bez semínek, nasekaný kopr, mátu a důkladně promícháme. 

04.Pity překrojíme na poloviny a opečeme na oleji dokřupava. 

05.Porci ředkvičkovo-okurkového salátu servírujeme s mletým masem na špejli, pitou a ochuceným polníčkem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo