Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nabobtnané fazole vaříme doměkka v hrnci spolu s bobkovými listy a poté scedíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Přidáme mleté maso, které důkladně opečeme dozlatova (dáváme pozor, aby nevznikly příliš velké hrudky), osolíme a opepříme. Přidáme rajčatový protlak, zamícháme a krátce spolu restujeme. Z kapie odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké proužky a s uvařenými fazolemi přidáme k masu. Podlijeme asi 100 ml vývaru, promícháme a asi 5 až 10 minut dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem, aby ragú bylo šťavnaté, osolíme a opepříme. Na závěr k jídlu přimícháme kukuřici a přidáme na kolečka nakrájenou pálivou papričku (pokud chceme mít jídlo méně pálivé, odstraníme zrníčka). Pokrm stáhneme z ohně a necháme dojít.
Tortilly krátce opečeme na suché pánvi dokřupava a nakrájíme na trojúhelníky.
Mexické ragú podáváme na hlubokém talíři spolu s kousky křupavých tortill.