Masové rizoto s chřestem, cherry rajčaty a parmazánem

play Přehrát video recept
Masové rizoto s chřestem, cherry rajčaty a parmazánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chřestová sezóna se promítá i do italské kuchyně, a tak šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém připravuje italské rizoto z rýže arborio s mletým masem, a právě již zmiňovaným chřestem. Naučí vás, jak chřest před restováním očistit i co dalšího při vaření použijete – kromě jedné jediné pánve to bude ještě například suché bílé víno, cherry rajčata anebo aromatický parmazán.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g bílý chřest
  • 200 g zelený chřest
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • olivový olej Primadonna
  • 300 g mleté maso mix
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g rýže Arborio Italiamo
  • 100 ml bílé suché víno
  • 150 g cherry rajčata
  • zeleninový vývar
  • čerstvý tymián
  • 50 g parmazán Italiamo
  • 50 g máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 690 kJ / 643 kcal

Bílkoviny

25,50 g

Tuky

37,60 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

3,90 g

Sacharidy

48,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bílý a zelený chřest oloupeme, konce odkrojíme a nakrájíme na menší kousky. 

Jak snadno oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Bílé části lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme cibulku, přihodíme maso, promícháme, osolíme, opepříme a restujeme. Přisypeme rýži, opět promícháme a podlijeme bílým suchým vínem. Krátce vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol a následně přidáme nakrájená cherry rajčata a přilijeme vývar.

03.Po 10 minutách opět podle potřeby přilijeme vývar, přihodíme tymián, chřest a podle chuti osolíme a opepříme. Přisypeme nastrouhaný parmazán, zjemníme máslem, dochutíme citronovou šťávu a necháme pod poklicí odpočinout. Na závěr posypeme listovou petrželí. 

04.Rizoto servírujeme v hlubokém talíři, posypané nastrouhaným parmazánem a pokapané olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo