Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Masové rizoto s chřestem, cherry rajčaty a parmazánem

Chřestová sezóna se promítá i do italské kuchyně, a tak šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém připravuje italské rizoto z rýže arborio s mletým masem, a právě již zmiňovaným chřestem. Naučí vás, jak chřest před restováním očistit i co dalšího při vaření použijete – kromě jedné jediné pánve to bude ještě například suché bílé víno, cherry rajčata anebo aromatický parmazán.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g bílý chřest
  • 200 g zelený chřest
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • olivový olej Primadonna
  • 300 g mleté maso mix
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g rýže Arborio Italiamo
  • 100 ml bílé suché víno
  • 150 g cherry rajčata
  • zeleninový vývar
  • čerstvý tymián
  • 50 g parmazán Italiamo
  • 50 g máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • čerstvá listová petržel

POSTUP

Bílý a zelený chřest oloupeme, konce odkrojíme a nakrájíme na menší kousky. 

Tip: Jak snadno oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Bílé části lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme cibulku, přihodíme maso, promícháme, osolíme, opepříme a restujeme. Přisypeme rýži, opět promícháme a podlijeme bílým suchým vínem. Krátce vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol a následně přidáme nakrájená cherry rajčata a přilijeme vývar.

Po 10 minutách opět podle potřeby přilijeme vývar, přihodíme tymián, chřest a podle chuti osolíme a opepříme. Přisypeme nastrouhaný parmazán, zjemníme máslem, dochutíme citronovou šťávu a necháme pod poklicí odpočinout. Na závěr posypeme listovou petrželí. 

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři, posypané nastrouhaným parmazánem a pokapané olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.