Bílý a zelený chřest oloupeme, konce odkrojíme a nakrájíme na menší kousky.
Tip: Jak snadno oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Bílé části lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme cibulku, přihodíme maso, promícháme, osolíme, opepříme a restujeme. Přisypeme rýži, opět promícháme a podlijeme bílým suchým vínem. Krátce vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol a následně přidáme nakrájená cherry rajčata a přilijeme vývar.
Po 10 minutách opět podle potřeby přilijeme vývar, přihodíme tymián, chřest a podle chuti osolíme a opepříme. Přisypeme nastrouhaný parmazán, zjemníme máslem, dochutíme citronovou šťávu a necháme pod poklicí odpočinout. Na závěr posypeme listovou petrželí.
Rizoto servírujeme v hlubokém talíři, posypané nastrouhaným parmazánem a pokapané olivovým olejem.