Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Chřestová sezóna se promítá i do italské kuchyně, a tak šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém připravuje italské rizoto z rýže arborio s mletým masem, a právě již zmiňovaným chřestem. Naučí vás, jak chřest před restováním očistit i co dalšího při vaření použijete – kromě jedné jediné pánve to bude ještě například suché bílé víno, cherry rajčata anebo aromatický parmazán.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 690 kJ / 643 kcal
Bílkoviny
25,50 g
Tuky
37,60 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
3,90 g
Sacharidy
48,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílý a zelený chřest oloupeme, konce odkrojíme a nakrájíme na menší kousky.
Jak snadno oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Bílé části lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme cibulku, přihodíme maso, promícháme, osolíme, opepříme a restujeme. Přisypeme rýži, opět promícháme a podlijeme bílým suchým vínem. Krátce vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol a následně přidáme nakrájená cherry rajčata a přilijeme vývar.
03.Po 10 minutách opět podle potřeby přilijeme vývar, přihodíme tymián, chřest a podle chuti osolíme a opepříme. Přisypeme nastrouhaný parmazán, zjemníme máslem, dochutíme citronovou šťávu a necháme pod poklicí odpočinout. Na závěr posypeme listovou petrželí.
04.Rizoto servírujeme v hlubokém talíři, posypané nastrouhaným parmazánem a pokapané olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT