Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Masové kuličky s ragú z dýně

Ochutnejte masové kuličky se zeleninovým ragú s dýní a rajčaty podle Romana Pauluse. Tento podzimní recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ragú z dýně

  • řepkový olej Promienna
  • 1× středně velká červená cibule
  • 4× stroužky česneku
  • 2 polév. lž. zázvoru
  • 1× pálivá paprička
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1× pomeranč (šťáva a kůra)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 káv. lžič. mleté skořice Mikado
  • 2 polév. lž. kari Mikado
  • 400 g loupaných krájených rajčat Freshona
  • 300 ml vepřového vývaru
  • 400 g dýně Hokaido
  • listová petržel

Masové kuličky

  • 600 g vepřového mletého masa 100 % XXL Řezníkova čerstvá porce
  • oregano Mikado
  • listová petržel
  • 1× vejce “M“
  • 1 polév. lž. mleté sladké papriky Mikado
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • strouhanka Castello dle potřeby
  • pánev s pokličkou
  • hrnec určený pro přípravu v páře
  • struhadlo

POSTUP

Ragú z dýně

V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na malé kousky, česnek na plátky, zázvor nadrobno a pálivou papričku nakrájenou na menší kousky. Necháme zpěnit, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, podlijeme čerstvou pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme provařit. Přidáme mletou skořici, kari, krájená rajčata a podlijeme vývarem. Stáhneme plamen, přiklopíme a necháme dusit téměř doměkka.

Dýni Hokaido zbavíme semínek, oloupeme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do pánve a dusíme doměkka. Těsně před dokončením přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a nasekanou listovou petržel.

Masové kuličky

Mleté maso smícháme s oreganem, sekanou listovou petrželí, vejcem a mletou paprikou, opepříme a osolíme. Přidáme strouhanku na zahuštění a dobře promícháme.

Následně mokrýma rukama tvarujeme kuličky, které pokládáme na olejem potřený parní hrnec, a vaříme v páře dle velikosti asi 10 minut. Hotové kuličky přendáme do dýňového ragú.

Servírování

Pokrm podáváme v hlubším talíři, jako příloha se nejvíce hodí rýže, kuskus nebo také pita chléb.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU