Masové kuličky s ragú z dýně
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte masové kuličky se zeleninovým ragú s dýní a rajčaty podle Romana Pauluse. Tento podzimní recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ragú z dýně

  • řepkový olej Promienna
  • 1 × středně velká červená cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce zázvoru
  • 1 × pálivá paprička
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 × pomeranč (šťáva a kůra)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 2 × lžíce kari Mikado
  • 400 g loupaných krájených rajčat Freshona
  • 300 ml vepřového vývaru
  • 400 g dýně Hokaido
  • listová petržel

Masové kuličky

  • 600 g vepřového mletého masa 100 % XXL Řezníkova čerstvá porce
  • oregano Mikado
  • listová petržel
  • 1 × vejce “M“
  • 1 × lžíce mleté sladké papriky Mikado
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • strouhanka Castello dle potřeby

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 635 kJ / 630 kcal

Bílkoviny

31,10 g

Tuky

39,80 g

Vláknina

8,30 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

36,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ragú z dýně

01.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na malé kousky, česnek na plátky, zázvor nadrobno a pálivou papričku nakrájenou na menší kousky. Necháme zpěnit, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, podlijeme čerstvou pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme provařit. Přidáme mletou skořici, kari, krájená rajčata a podlijeme vývarem. Stáhneme plamen, přiklopíme a necháme dusit téměř doměkka.

02.Dýni Hokaido zbavíme semínek, oloupeme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do pánve a dusíme doměkka. Těsně před dokončením přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a nasekanou listovou petržel.

Masové kuličky

03.Mleté maso smícháme s oreganem, sekanou listovou petrželí, vejcem a mletou paprikou, opepříme a osolíme. Přidáme strouhanku na zahuštění a dobře promícháme.

04.Následně mokrýma rukama tvarujeme kuličky, které pokládáme na olejem potřený parní hrnec, a vaříme v páře dle velikosti asi 10 minut. Hotové kuličky přendáme do dýňového ragú.

Servírování

05.Pokrm podáváme v hlubším talíři, jako příloha se nejvíce hodí rýže, kuskus nebo také pita chléb.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo