Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte masové kuličky se zeleninovým ragú s dýní a rajčaty podle Romana Pauluse. Tento podzimní recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 635 kJ / 630 kcal
Bílkoviny
31,10 g
Tuky
39,80 g
Vláknina
8,30 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
36,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na malé kousky, česnek na plátky, zázvor nadrobno a pálivou papričku nakrájenou na menší kousky. Necháme zpěnit, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, podlijeme čerstvou pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme provařit. Přidáme mletou skořici, kari, krájená rajčata a podlijeme vývarem. Stáhneme plamen, přiklopíme a necháme dusit téměř doměkka.
02.Dýni Hokaido zbavíme semínek, oloupeme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do pánve a dusíme doměkka. Těsně před dokončením přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a nasekanou listovou petržel.
03.Mleté maso smícháme s oreganem, sekanou listovou petrželí, vejcem a mletou paprikou, opepříme a osolíme. Přidáme strouhanku na zahuštění a dobře promícháme.
04.Následně mokrýma rukama tvarujeme kuličky, které pokládáme na olejem potřený parní hrnec, a vaříme v páře dle velikosti asi 10 minut. Hotové kuličky přendáme do dýňového ragú.
05.Pokrm podáváme v hlubším talíři, jako příloha se nejvíce hodí rýže, kuskus nebo také pita chléb.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT