Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V misce smícháme pivo, med, kmín, trochu natrhaného tymiánu a propasírované stroužky česneku. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky lehce nařízneme na kůži, osolíme, opepříme, vložíme do připravené směsi piva a koření a necháme marinovat alespoň 1 hodinu. Marinované kuřecí čtvrtky necháme okapat a grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu pod poklopem dozlatova (asi 30 minut).
Lilek nakrájíme na tenká kolečka, rozložíme na tácku, pořádně osolíme a necháme bokem, až pustí vodu. Osušíme papírovými ubrousky a dáme grilovat. Lahůdkové cibulky podélně rozkrojíme na poloviny a spolu s keříkovými rajčátky rozložíme na grilu, osolíme a opepříme. Grilovanou lahůdkovou cibulku nakrájíme na větší kousky, předáme do mísy s grilovaným lilkem a cherry rajčátky, dochutíme bílým vinným octem a olivovým olejem, přidáme natrhané lístky bazalky a vše lehce promícháme.
Grilované kuřecí čtvrtky podáváme s připraveným salátem z grilované zeleniny.