Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Marinované kuřecí čtvrtky se salátem z grilované zeleniny

Lehký, ale výživný pokrm - to je recept Marcela Ihnačáka z Kuchyně Lidlu. Ochutnejte.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Na salát

  • 300 ml světlého piva Argus
  • 2 × lžíce medu Marlene
  • 1 × lžička celého kmínu Mikado
  • čerstvý tymián
  • 6 × stroužků česneku
  • 2 × kuřecí čtvrtky Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

POSTUP

Kuřecí stehna

V misce smícháme pivo, med, kmín, trochu natrhaného tymiánu a propasírované stroužky česneku. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky lehce nařízneme na kůži, osolíme, opepříme, vložíme do připravené směsi piva a koření a necháme marinovat alespoň 1 hodinu. Marinované kuřecí čtvrtky necháme okapat a grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu pod poklopem dozlatova (asi 30 minut).

Salát z grilované zeleniny

Lilek nakrájíme na tenká kolečka, rozložíme na tácku, pořádně osolíme a necháme bokem, až pustí vodu. Osušíme papírovými ubrousky a dáme grilovat. Lahůdkové cibulky podélně rozkrojíme na poloviny a spolu s keříkovými rajčátky rozložíme na grilu, osolíme a opepříme. Grilovanou lahůdkovou cibulku nakrájíme na větší kousky, předáme do mísy s grilovaným lilkem a cherry rajčátky, dochutíme bílým vinným octem a olivovým olejem, přidáme natrhané lístky bazalky a vše lehce promícháme.

Servírování

Grilované kuřecí čtvrtky podáváme s připraveným salátem z grilované zeleniny.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.