Lososové taštičky z listového těsta

play Přehrát video recept
Lososové taštičky z listového těsta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Listové těsto si většina z vás spojuje patrně se sladkými recepty, jako jsou různé taštičky nebo štrúdly. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ale ukáže, že listové těsto se skvěle hodí i do slané kuchyně. Připravil recept na taštičky plněné fenyklem, sušenými rajčaty a lahůdkovou cibulkou. A samozřejmě lososem. Naučíte se, jak jednoduše odříznout z filetu kůži i jak ho správně nakrájet, aby se v taštičkách dobře propekl. Nakonec stačí náplň zabalit do trojúhelníkových taštiček, ty ochutit čerstvým tymiánem a nechat asi 20 minut péct. Během toho si můžete připravit i jednoduchou bylinkovou salsu s pálivou papričkou, která taštičky skvěle doplní.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Lososové taštičky

  • 1 × fenykl
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst sušených rajčat v oleji Baresa
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 600 g filetu lososa s kůží
  • 1 × listové těsto Chef Select
  • 1 × vejce „M“
  • čerstvý tymián
  • čerstvý tymián

Bylinková salsa

  • 1 × hrst čerstvé máty
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 50 g strouhaného parmazánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • olivový olej Primadonna
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 413 kJ / 816 kcal

Bílkoviny

44,80 g

Tuky

56,40 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

37,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z fenyklu odřežeme spodní dřevnatou část a nať, kterou odložíme na později. Zbylou část nakrájíme na tenké plátky a restujeme v pánvi s olejem. Osolíme, opepříme a postupně přidáváme lahůdkové cibulky nasekané na kolečka, lístky tymiánu a překrojená sušená rajčata. Po chvíli stáhneme z ohně, pokapeme citronovou šťávou a necháme vychladnout.

02.Z lososa stáhneme kůži a nakrájíme na tenké plátky.

03.Listové těsto rozvineme a nakrájíme na 8 přibližně stejně velkých čtverců. Do středu každého dáme kousek lososa a fenyklové směsi s rajčaty. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným vajíčkem a přeložíme tak, aby nám vznikly trojúhelníky. Okraje důkladně uzavřeme a taštičky přendáme na plech vystlaný pečicím papírem. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme lístky tymiánu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15 – 20 minut dozlatova.

04.Bylinky zbavené dřevnatých stonků nasekáme nadrobno. Přimícháme najemno nakrájenou papričku bez semínek, lahůdkovou cibulku a strouhaný parmazán. Přilejeme olej tak, aby nám vznikla hustší salsa. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

05.Lososové taštičky servírujeme s bylinkovou salsou, kterou podáváme v samostatné misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo