Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Listové těsto si většina z vás spojuje patrně se sladkými recepty, jako jsou různé taštičky nebo štrúdly. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ale ukáže, že listové těsto se skvěle hodí i do slané kuchyně. Připravil recept na taštičky plněné fenyklem, sušenými rajčaty a lahůdkovou cibulkou. A samozřejmě lososem. Naučíte se, jak jednoduše odříznout z filetu kůži i jak ho správně nakrájet, aby se v taštičkách dobře propekl. Nakonec stačí náplň zabalit do trojúhelníkových taštiček, ty ochutit čerstvým tymiánem a nechat asi 20 minut péct. Během toho si můžete připravit i jednoduchou bylinkovou salsu s pálivou papričkou, která taštičky skvěle doplní.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 413 kJ / 816 kcal
Bílkoviny
44,80 g
Tuky
56,40 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
37,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z fenyklu odřežeme spodní dřevnatou část a nať, kterou odložíme na později. Zbylou část nakrájíme na tenké plátky a restujeme v pánvi s olejem. Osolíme, opepříme a postupně přidáváme lahůdkové cibulky nasekané na kolečka, lístky tymiánu a překrojená sušená rajčata. Po chvíli stáhneme z ohně, pokapeme citronovou šťávou a necháme vychladnout.
02.Z lososa stáhneme kůži a nakrájíme na tenké plátky.
03.Listové těsto rozvineme a nakrájíme na 8 přibližně stejně velkých čtverců. Do středu každého dáme kousek lososa a fenyklové směsi s rajčaty. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným vajíčkem a přeložíme tak, aby nám vznikly trojúhelníky. Okraje důkladně uzavřeme a taštičky přendáme na plech vystlaný pečicím papírem. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme lístky tymiánu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15 – 20 minut dozlatova.
04.Bylinky zbavené dřevnatých stonků nasekáme nadrobno. Přimícháme najemno nakrájenou papričku bez semínek, lahůdkovou cibulku a strouhaný parmazán. Přilejeme olej tak, aby nám vznikla hustší salsa. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
05.Lososové taštičky servírujeme s bylinkovou salsou, kterou podáváme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT