Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu den předem důkladně nasolíme a necháme odležet v lednici. Poté opláchneme, osušíme, opepříme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 2,5 - 3 hodiny. Kachnu během pečení poléváme výpekem. Po vychladnutí obereme maso od kostí, poté vyřízneme prsa, stáhneme kůži a nakrájíme na plátky.
Omytou a osušenou cuketu a fenykl nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje. Mezitím nakrájíme cherry rajčata a růžové hrozny na poloviny a lahůdkovou cibulku na větší kousky. Přidáme do pánve, osolíme a opepříme. Po orestování zeleniny i hroznů přidáme kousky kachního masa a ořechy, které jsme předtím opražili na pánvi.
V misce smícháme hrubozrnnou hořčici, med a citronovou šťávu. Za stálého míchání přilijeme asi 100 ml olivového oleje, na konec osolíme a opepříme.
Na mělký talíř naservírujeme porci salátu s kachním masem, přidáme listy omyté a osušené rukoly a celé jídlo pokapeme hořčično-medovým dresinkem.