Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Ledový salát s kuřecími játry, zeleninou a jogurtovým dresinkem

Připravte si skvělý recept na ledový salát s kuřecími játry, zeleninou a jogurtovým dresinkem podle Marcela Ihnačáka. Najdete ho na kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 ledový salát
  • 150 g kuřecích jater Čerstvá porce
  • 70 g anglické slaniny Pikok
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý tymián
  • 1 polév. lž. bílého vína Pinot Grigio
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • olivový olej Luccese
  • šťáva z citrónu
  • 1 káv. lžič. hořčice original Duc de Coeur
  • 1 bílý jogurt Biotrend
  • 1 káv. lžič. medu Marlene
  • nať z lahůdkové cibulky
  • lístky čerstvé máty

POSTUP

Kuřecí játra

Kuřecí játra očistíme od žilek a nakrájíme na menší kousky. Plátky slaniny nakrájíme na větší čtverečky a na pánvi opečeme dozlatova. K opečené slanině přidáme kuřecí játra a krátce orestujeme do zlatohněda. Pak opepříme a ochutíme stroužkem najemno nasekaného česneku. Trochu čerstvého tymiánu nasekáme nadrobno a přidáme k játrům. Orestujeme jen krátce, aby česnek a tymián nezhořkli. Před dokončením játra podlijeme trochou vína a necháme ho odpařit. Nakonec osolíme podle chuti.

Zelenina

Cuketu a papriku nakrájíme na kostičky a opečeme na troše olivového oleje do zlatohněda. Nezapomeneme osolit a okořenit hned na začátku.

Ledový salát zbavíme vrchních listů a polovinu nakrájíme na větší čtverečky, které přendáme do velké mísy. Ochutíme trochou citrónové šťávy, několika kapkami olivového oleje, solí a pepřem. Zlehka promícháme.

Dresink

V misce smícháme lžičku hořčice s bílým jogurtem, osolíme a opepříme. Přidáme lžičku medu a hrst nasekané natě lahůdkové cibulky. Promícháme a necháme odležet, aby se všechny chutě spojily.

Servírování

Z druhé poloviny salátu opatrně odebereme listy, kterými vyložíme servírovací mísu. Naplníme ochuceným ledovým salátem, orestovanou zeleninou, kuřecími játry a přelijeme dresinkem. Na konec ozdobíme lístky čerstvé máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU