Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mléko a ohřejeme na cca 40°C (mléko by se nemělo vařit). Do mísy dáme mouku, rozdrobené droždí, špetku cukru, soli a promícháme. Přidáme ohřáté mléko s máslem a 1 vejce. Vše důkladně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 20 minut kynout.
Schwarzwaldskou šunku nakrájíme na malé kostičky a dáme do menší mísy. Přidáme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Opepříme, lehce osolíme a všechno důkladně promícháme.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném válu do obdélníku. Na vyválené těsto rozetřeme (3 – 4 cm od okrajů) připravenou nádivku. Opatrně zamotáme, upravíme tvar rolády, rozřízneme podélně ostrým nožem. Obě půlky zamotáme do sebe a přendáme na plech s pečicím papírem. Důkladně potřeme rozšlehaným vejcem ze všech stran a posypeme celým kmínem. Takhle připravený cop necháme 15 minut kynout. Pečeme 40 minut v předehřátě troubě na 170 °C . Po upečení necháme cop ještě půl hodiny odpočinout, aby vychladl.
Cop nakrájíme na plátky a dáme na talíř. Výborně chutná s pivem nebo vínem.