Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kynutý cop se Schwarzwaldskou šunkou a zakysanou smetanou

Kynuté pečivo plněné směsí ze schwarzwaldské šunky, zakysané smetany a sýra, to je skvělý cop podle Romana Pauluse. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g Schwarzwaldské šunky
  • 375 g hladké mouky Castello
  • 21 g droždí
  • 230 ml mléka Pilos
  • 75 g másla Pilos
  • 1 × špetka cukru Castello
  • pepř z mlýnku Kania
  • sůl
  • 100 g sýra eidam Bluedino (obsah tuku 30 %)
  • 200 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 2 × vejce"M"
  • 1 × celý kmín Mikado na posypání
  • pečící papír
  • vál

POSTUP

Těsto

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mléko a ohřejeme na cca 40°C (mléko by se nemělo vařit). Do mísy dáme mouku, rozdrobené droždí, špetku cukru, soli a promícháme. Přidáme ohřáté mléko s máslem a 1 vejce. Vše důkladně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 20 minut kynout.

Nádivka

Schwarzwaldskou šunku nakrájíme na malé kostičky a dáme do menší mísy. Přidáme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Opepříme, lehce osolíme a všechno důkladně promícháme.

Cop

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném válu do obdélníku. Na vyválené těsto rozetřeme (3 – 4 cm od okrajů) připravenou nádivku. Opatrně zamotáme, upravíme tvar rolády, rozřízneme podélně ostrým nožem. Obě půlky zamotáme do sebe a přendáme na plech s pečicím papírem. Důkladně potřeme rozšlehaným vejcem ze všech stran a posypeme celým kmínem. Takhle připravený cop necháme 15 minut kynout. Pečeme 40 minut v předehřátě troubě na 170 °C . Po upečení necháme cop ještě půl hodiny odpočinout, aby vychladl.

Servírování

Cop nakrájíme na plátky a dáme na talíř. Výborně chutná s pivem nebo vínem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU