Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, ve kterém krátce restujeme kuskus. Ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Vypneme plamen, zalejeme vroucím vývarem nebo vodou, promícháme a pod pokličkou necháme odstát přibližně 10 minut.
TIP: Jak připravit zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu.
Oloupanou okurku podélně překrojíme na polovinu a pomocí lžičky z ní odstraníme semínka. Potom ji spolu s očistěným celerem nakrájíme na plátky a přendáme do větší mísy. Přidáme ananas zbavený slupky a středu nakrájený na menší kousky, přimícháme uvařený kuskus, ochutíme solí, pepřem, nasekanými bylinkami, olejem a šťávou z ½ citronu. Těsně před podáváním přidáme salát a zlehka promícháme.
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. Ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Pokapeme olivovým olejem a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. Na závěr pokapeme šťávou z ½ citronu.
Na talíř naservírujeme kuskusový salát, na něj položíme kousky lososa a pokapeme výpekem.