Kuřecí stehna pečená na zelí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si recept Marcela Ihnačáka na kuřecí stehna pečená s kysaným zelím a podávaná s opékaným bramborem. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí stehna Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 80 g uherské klobásy Pikok
  • vepřové sádlo Pikok
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • nové koření Mikado
  • celý pepř Mikado
  • 600 g kysaného zelí Chira
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 8 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 4 × menší brambory
  • 4 × stroužky česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 846 kJ / 680 kcal

Bílkoviny

43,60 g

Tuky

39,10 g

Vláknina

8,40 g

Sůl

5,60 g

Sacharidy

38,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ve větším hrnci rozehřejeme 1 lžíci vepřového sádla, na které orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky a klobásu na kolečka. Ochutíme bobkovým listem, kuličkami nového koření a celého pepře. Po chvíli přidáme kysané zelí, podle chuti osolíme a podlijeme asi 250 ml vody. Směs chvíli dusíme na mírném ohni a poté přeložíme do zapékací mísy.

02.Omytá a osušená kuřecí stehna osolíme, opepříme, obalíme v šunce a přendáme na připravené zelí. Omyté neoloupané brambory nakrájíme na měsíčky, osolíme, opepříme a přidáme do zapékací mísy. Na každé stehno dáme trochu sádla a posypeme česnekem nakrájeným na plátky. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 50 minut. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou.

Servírování

03.Upečená kuřecí stehna podáváme s kysaným zelím a bramborami.

04.Tip: Pokud stehna, resp. šunka v průběhu pečení příliš rychle ztmavnou, přikryjeme zapékací mísu alobalem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo