Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z chřestu odřízneme dřevnaté konce (asi 2 cm). Škrabkou očistíme do 2/3 (hlavičky neloupeme) a omyjeme. Z fenyklu odřízneme nať (odložíme na později) a odstraníme vnější listy. Fenykl nakrájíme na silnější plátky, důkladně omyjeme, oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě (povaříme asi 2 - 3 minuty), vyjmeme a v témže hrnci oblanšírujeme chřest (hlavičky nemusí být ponořené ve vodě). Zeleninu necháme okapat. Do rozehřáté pánve přidáme olivový olej, 1 lžíci másla, česnek a pálivé papričky nakrájené na větší kousky. Poté přidáme oblanšírovaný fenykl a chřest nakrájené na poloviny. Osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a citronovou kůrou a restujeme dozlatova.
Maso omyjeme, osušíme, nařízneme podélně tak, aby vznikly ploché řízky, osolíme a opepříme. Kuřecí steaky orestujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Do pánve přidáme lžíci másla a třtinový cukr. Po zkaramelizování cukru přilijeme šťávu ze 2 pomerančů a 1 citronu, nastrouhaný sýr grana padano a zázvor a necháme přejít varem.
Na talíř naservírujeme restovaný fenykl a chřest. Na ně položíme kuřecí steak a vše pokapeme citrusovou omáčkou, dozdobíme fenyklovou natí.