Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytá a osušená kuřecí stehna rozdělíme na horní a spodní. Osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kuřecí kousky opečeme v hrnci na rozehřátém olivovém oleji. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek najemno a hlívu na větší kousky. Suroviny přidáme do hrnce ke kuřecím kouskům a dále spolu restujeme dozlatova. Podlejeme vínem a počkáme, dokud se z něj neodpaří alkohol. Poté přilejeme vývar a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 40 minut doměkka. Nakonec přidáme rozmražený hrášek a smetanu. Vaříme dále asi 5 minut.
Špecle krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou (asi 1–2 minuty), scedíme a necháme okapat. Poté je orestujeme v pánvi na rozpuštěném másle a opepříme.
Na mělký talíř naservírujeme porci špeclí, na ně kuřecí stehno s hráškem a přelejeme krémovou omáčkou s hlívou. Jídlo před servírováním ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
TIP: Do základu můžete přidat i pár stonků čerstvého tymiánu.