Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí prsa se špenátovými špeclemi a rajčaty

Hledáte nový recept, jak připravit kuřecí prsa? Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte kuřecí prsa se špenátovými špeclemi podle Romana Pauluse.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kuřecí prsa

  • 4 kuřecí prsní řízky XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá máta
  • čerstvá bazalka
  • listová petržel
  • 1 polév. lž. másla Pilos

Špenátové špecle

  • 300 g hrubé mouky Castello
  • 100 g špenátového protlaku Chira
  • 3 vejce „M“
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g pórku
  • 200 g cherry rajčat
  • 3 polév. lž. 3 lžíce suchého bílého vína Soave
  • drůbeží vývar na podlití
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • listová petržel
  • čerstvá bazalka
  • sýr Parmiggiano Reggiano Lovilio
  • struhadlo
  • sítko na špecle

POSTUP

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme zprudka v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran. K masu přidáme oloupané rozmáčklé stroužky česneku, snítky bylinek a máslo. Suroviny přendáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 10 – 15 minut.

Špenátové špecle

Hrubou mouku, špetku soli, rozmražený špenátový protlak a vejce smícháme v těsto, které necháme alespoň 5 minut odležet.

Skrz sítko na špecle propasírujeme hmotu do vroucí osolené vody, vaříme 2 – 3 minuty a vyndáme do misky (ideálně přidáme rovnou do pánve s přílohou).

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem zpěníme plátky česnekových stroužků, přidáme světlé části pórku nakrájené na nudličky, čtvrtky rajčat, opepříme, zlehka osolíme a podlijeme trochou bílého vína. Krátce provaříme, podlijeme vývarem a přidáme právě uvařené špecle. Nakonec zjemníme máslem a dozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami.

Servírování

Špecle podáváme s pečeným kuřecím masem nakrájeným na plátky, posypeme strouhaným sýrem Parmiggiano reggiano a nazdobíme čerstvou bazalkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU