Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme zprudka v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran. K masu přidáme oloupané rozmáčklé stroužky česneku, snítky bylinek a máslo. Suroviny přendáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 10 – 15 minut.
Hrubou mouku, špetku soli, rozmražený špenátový protlak a vejce smícháme v těsto, které necháme alespoň 5 minut odležet.
Skrz sítko na špecle propasírujeme hmotu do vroucí osolené vody, vaříme 2 – 3 minuty a vyndáme do misky (ideálně přidáme rovnou do pánve s přílohou).
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem zpěníme plátky česnekových stroužků, přidáme světlé části pórku nakrájené na nudličky, čtvrtky rajčat, opepříme, zlehka osolíme a podlijeme trochou bílého vína. Krátce provaříme, podlijeme vývarem a přidáme právě uvařené špecle. Nakonec zjemníme máslem a dozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami.
Špecle podáváme s pečeným kuřecím masem nakrájeným na plátky, posypeme strouhaným sýrem Parmiggiano reggiano a nazdobíme čerstvou bazalkou.