Hrachová kaše může být skvělou přílohou, ochutnejte ji s kuřecími prsy se schwarzwaldskou šunkou. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Hrachová kaše může být skvělou přílohou, ochutnejte ji s kuřecími prsy se schwarzwaldskou šunkou. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje a orestujeme najemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme asi 5 minut. Přidáme 1 větvičku rozmarýnu, scezený žlutý hrách a podlijeme připraveným kuřecím vývarem. Opepříme, osolíme a vaříme 20-25 minut doměkka. Dle potřeby podléváme kuřecím vývarem. Uvařenou směs dáme do mixéru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a rozmixujeme. Přidáme 2 lžíce olivového oleje a opět mixujeme. Nakonec osoílíme, opepříme, případně dolijeme dle potřeby kuřecí vývar a naposledy mixujeme.
Omytá a osušená kuřecí prsa opepříme a osolíme z obou stran. Na každý plátek masa položíme 2 lístky bazalky a zabalíme do 2 plátků schwarzwaldské šunky. Aby se nerozbalily, propíchneme několikrát špejlí. Takto připravená kuřecí prsa zprudka opečeme z obou stran v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (cca 2 lžíce). Opékáme spolu s 3 větvičkami čerstvého rozmarýnu. Opečené závitky vložíme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 8 - 10 minut.
Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách a nakrájíme na silnější plátky. Opepřené a osolené plátky opékáme z obou stran na pánvi na rozpáleném olivovém oleji (cca 2 lžíce).
Na talíř dáme nejdříve hrachovou kaši, plátky opečené cukety a rozkrojený závitek masa, ze kterého jsme vytáhli špejli. Nakonec ještě pokapeme olivovým olejem.
Tip: Podívejte se na triky na www.kuchynelidlu.cz a připravte si kuřecí vývar podle Romana Pauluse.