Marcel Ihnačák
Doba přípravy16 min.

Kuřecí prsa s opečenou zeleninou a bazalkovou omáčkou

Hledáte nápad na jednoduchý a lehký oběd či večeři? Přesně pro takový případ připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na kuřecí prsa s opečenou zeleninou. Využijete v něm kromě rajčat a česneku hlavně lilek a cuketu, které dodají zeleninové směsi výjimečnou chuť. Kromě toho, jak zeleninu zbavit přebytečné vody i jak ji správně orestovat, se dozvíte, jak očistit a naporcovat samotná kuřecí prsa. Celý recept dokončí jednoduchá bazalková omáčka, která má nejenom intenzivní chuť a aroma, ale také se velmi jednoduše připravuje. Vystačíte si s rajčatovým protlakem, smetanou a samozřejmě velkorysou hrstí čerstvé bazalky.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 lilek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania • 1 cuketa
  • 1 cuketa
  • 5 stroužků česneku
  • 100 g cherry rajčat
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 0.5 citronu (šťáva)
  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 polév. lž. rajčatového protlaku Kania
  • 200 ml smetany na šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst parmazánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • papírové utěrky
  • škrabka

POSTUP

Opečená zelenina:

Umytý a osušený lilek nakrájíme na menší kousky a přendáme do misky. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ lilek tak zbavíme hořkosti.

Cuketu rovnoměrně nakrájíme, tři stroužky česneku nasekáme na plátky a cherry rajčátka na poloviny.

V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cuketu. Lilek osušíme a přihodíme k cuketě. Zlehka osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

Těsně před dokončením přidáme rajčata s česnekem. Na závěr pokapeme citronovou šťávou.

Kuřecí s omáčkou:

Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na větší kusy. Ochutíme solí a pepřem. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Přihodíme najemno nasekané dva stroužky česneku. Asi 5 minut před dokončením přidáme protlak a restujeme. Po chvíli podlijeme smetanou a na mírném ohni krátce povaříme. Podle chuti dosolíme, dopepříme a zamícháme natrhanou bazalku.

Servírování:

Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou a opečenou zeleninou servírujeme dozdobené lístky máty a hoblinkami parmazánu.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU