Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí prsa s lilkem a mozzarellou

Recept na kuřecí prsa s lilkem a mozzarellou Marcela Ihnačáka.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 kg kuřecích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • 2 lilky
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • 4 stroužky česneku
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 konzervy krájených loupaných rajčat Freshona
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 250 g sýra mozzarella Lovilio
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 1 citron (šťáva)
  • 2 hrsti rukoly
  • potravinářská fólie
  • grilovací pánev vhodná do trouby
  • palička na maso

POSTUP

Lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, zlehka promícháme a necháme 5 – 10 minut odstát, abychom ho zbavili horkosti, poté opláchneme studenou vodou a důkladně osušíme. Česnek a bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a restujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem dozlatova, přidáme lilek, osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme pokapat olivovým olejem. Jakmile lilek zezlátne, přidáme rajčata z konzervy a dusíme na mírném ohni 15 – 20 minut. Je-li směs příliš hustá, přilijeme trochu vody. Stáhneme z ohně, přidáme nakrájenou bazalku a promícháme.

Kuřecí prsa nařízneme podélně, aby vznikly ploché silnější plátky, přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Jakmile je maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme, na každý plátek položíme dva tenké plátky mozzarelly, osolíme a opepříme. Do pánve přidáme kousek másla, zakápneme šťávou z ½ citronu a dopečeme v troubě předehřáté na 220 °C na funkci gril, až se mozzarella rozpustí.

K rukole přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky, zakápneme šťávou z ½ citronu a olivovým olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.

Servírování:

Na talíř naservírujeme porci dušeného lilku a plátek masa, obložíme rukolovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU