Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme. Postupně přidáváme nadrobno nasekané žampiony, tři stroužky česneku, tymián, sůl, pepř a restujeme dozlatova. Potom je přendáme do misky a necháme vychladnout.
Umytý a osušený lilek nakrájíme na kousky a přendáme na talíř vystlaný papírem. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ lilek tak zbavíme hořkosti.
Očištěná kuřecí prsa překrojíme tak, abychom získali větší pláty, které pod fólií naklepeme. Osolíme a opepříme.
Vychladnuté žampiony smícháme s tvarohem, solí, pepřem, citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Náplň naneseme do středu plátů, zabalíme do kapsy a uzavřeme špejlí. Kapsy restujeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Potom je necháme dopéct v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 minut.
Lilek osušíme, opepříme a restujeme v pánvi s olejem. Po chvíli přidáme najemno nasekané dva stroužky česneku a bílé části lahůdkových cibulek. Ochutíme nasekaným tymiánem a podle potřeby pokapeme olejem. Na závěr přidáme umytý a osušený špenát, plátek másla a odstavíme.
Kuřecí prsa plněná houbami servírujeme s opečeným lilkem a mladým špenátem. Dozdobíme najemno nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.