Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Kuřecí prsa plněná žampiony a tvarohem

Šéfkuchař Marcel Ihnačák přichystal recept na kuřecí kapsy plněné zajímavou směsí restovaných žampionů, česneku, tvarohu a sýru Grana Padano. Kromě toho, že se naučíte, jak připravit prsa, abyste z nich mohli udělat kapsy, ze kterých nebude náplň vytékat, zjistíte i, co můžete vyzkoušet za přílohu. Marcel Ihnačák zvolil restovaný lilek s jarní cibulkou a špenátem. Ideální jarní oběd!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g žampionů (bílé nebo hnědé)
  • 5 stroužků česneku
  • čerstvý tymián
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 lilek
  • 2 kuřecí prsa Řezníkova čerstvá porce
  • 100 g roztíratelného polotučného tvarohu Pilos
  • 1 citron (kůra)
  • 1 hrst strouhaného sýra Grana Padano Lovilio
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 1 hrst mladého špenátu
  • 1 plátek másla Pilos
  • potravinová fólie
  • pánev vhodná do trouby
  • papírové utěrky
  • špejle
  • struhadlo
  • palička na maso

POSTUP

Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme. Postupně přidáváme nadrobno nasekané žampiony, tři stroužky česneku, tymián, sůl, pepř a restujeme dozlatova. Potom je přendáme do misky a necháme vychladnout.

Umytý a osušený lilek nakrájíme na kousky a přendáme na talíř vystlaný papírem. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ lilek tak zbavíme hořkosti.   

Očištěná kuřecí prsa překrojíme tak, abychom získali větší pláty, které pod fólií naklepeme. Osolíme a opepříme.

Vychladnuté žampiony smícháme s tvarohem, solí, pepřem, citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Náplň naneseme do středu plátů, zabalíme do kapsy a uzavřeme špejlí. Kapsy restujeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Potom je necháme dopéct v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 minut.

Lilek osušíme, opepříme a restujeme v pánvi s olejem. Po chvíli přidáme najemno nasekané dva stroužky česneku a bílé části lahůdkových cibulek. Ochutíme nasekaným tymiánem a podle potřeby pokapeme olejem. Na závěr přidáme umytý a osušený špenát, plátek másla a odstavíme.

Servírování:

Kuřecí prsa plněná houbami servírujeme s opečeným lilkem a mladým špenátem. Dozdobíme najemno nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU