Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 40 min.

Kuřecí paprikáš se špenátem a žampiony

Ochutnejte recept Marcela Ihnačáka na rychlý kuřecí paprikáš se špenátem a žampiony.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kuřecí paprikáš

  • 1 kg kuřecích čtvrtek Řezníkova čerstvá porce
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • hladká mouka Castello (na obalení)
  • 2 polév. lž. vepřového sádla Pikok
  • 200 g žampionů
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pórek
  • 1 polév. lž. mleté sladké papriky Mikado
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 125 g listového špenátu
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Špecle

  • 500 g chlazených špeclí Chef Select
  • 2 polév. lž. másla Pilos

POSTUP

Kuřecí paprikáš:

Kuřecí čtvrtky rozdělíme na menší části, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a orestujeme ve větším hrnci s rozpuštěným sádlem dozlatova. V polovině restování přidáme postupně žampiony nakrájené na čtvrtiny, česnek a bílou část pórku (zelenou část odložíme na později) nakrájené najemno. K orestovanému základu přidáme mletou sladkou papriku, stáhneme plamen, chvíli orestujeme, podlijeme vínem a počkáme, až se z vína odpaří alkohol. Podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř úplně přelité, a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Před dokončením přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část pórku, stáhneme oheň, přidáme špenát a smetanu.

Špecle:

Špecle krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, až vyplavou na hladinu (2 - 3 minuty), scedíme, necháme okapat a krátce orestujeme v pánvi s rozpuštěným máslem.

Servírování:

Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, špecle i kousek masa přelijeme omáčkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU