Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí čtvrtky rozdělíme na menší části, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a orestujeme ve větším hrnci s rozpuštěným sádlem dozlatova. V polovině restování přidáme postupně žampiony nakrájené na čtvrtiny, česnek a bílou část pórku (zelenou část odložíme na později) nakrájené najemno. K orestovanému základu přidáme mletou sladkou papriku, stáhneme plamen, chvíli orestujeme, podlijeme vínem a počkáme, až se z vína odpaří alkohol. Podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř úplně přelité, a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Před dokončením přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část pórku, stáhneme oheň, přidáme špenát a smetanu.
Špecle krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, až vyplavou na hladinu (2 - 3 minuty), scedíme, necháme okapat a krátce orestujeme v pánvi s rozpuštěným máslem.
Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, špecle i kousek masa přelijeme omáčkou.