Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením přidáme máslo a necháme vychladnout.
V druhé pánvi na sucho krátce opečeme mandle a necháme vychladnout.
Starší bagetu nakrájíme na menší kousky.
Tip: Pokud máme pouze čerstvé pečivo, krátce ho opečeme na sucho v pánvi.
V misce ručně vyšleháme vajíčka. Z rozmarýnu odstraníme dřevnatý stonek a spolu s ostatními bylinkami nasekáme nadrobno. K vajíčkům postupně přidáme bylinky, bagetu, mandle, cibulový základ a na kostky nakrájenou nektarinku.
Umyté a osušené kuře naplníme připravenou nádivkou a stehna svážeme provázkem. Kuře přendáme na pekáč, podlijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 90 minut. Kuře během pečení poléváme výpekem. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na větší hranolky, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Přibližně v polovině pečení ji přidáme do pekáče.
Kuře podáváme přelité výpekem s pečenou kořenovou zeleninou a mladým špenátem.