Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Kuře plněné mandlovou nádivkou

Nádivka nemusí být jen velikonoční. Připravte si kure s mandlovou nádivkou.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 celé kuře Řezníkova čerstvá porce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 50 g másla Pilos
  • 1 hrst mandlových blanšírovaných lupínků Belbake
  • 1 suchá střední bageta nebo jiné bílé pečivo
  • 3 vejce „M“
  • 1 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, bazalka, tymián)
  • 1 nektarinka
  • 200 ml bílého suchého vína Soave
  • 200 ml vody
  • 1 svazek mrkve
  • 1 svazek kořenové petržele
  • 1 hrst mladého špenátu
  • metlička
  • pekáč
  • provázek

POSTUP

Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením přidáme máslo a necháme vychladnout.

V druhé pánvi na sucho krátce opečeme mandle a necháme vychladnout.

Starší bagetu nakrájíme na menší kousky.

Tip: Pokud máme pouze čerstvé pečivo, krátce ho opečeme na sucho v pánvi.

V misce ručně vyšleháme vajíčka. Z rozmarýnu odstraníme dřevnatý stonek a spolu s ostatními bylinkami nasekáme nadrobno. K vajíčkům postupně přidáme bylinky, bagetu, mandle, cibulový základ a na kostky nakrájenou nektarinku.

Umyté a osušené kuře naplníme připravenou nádivkou a stehna svážeme provázkem. Kuře přendáme na pekáč, podlijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 90 minut. Kuře během pečení poléváme výpekem. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na větší hranolky, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Přibližně v polovině pečení ji přidáme do pekáče. 

Servírování:

Kuře podáváme přelité výpekem s pečenou kořenovou zeleninou a mladým špenátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU