Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Krůtí prsa v celku z obou stran osolíme, opepříme, posypeme natrhaným nebo nasekaným rozmarýnem a opečeme ze všech stran v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Opečené maso vložíme do hlubokého pekáče a přidáme očištěnou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli a česnek) nakrájenou na větší kousky. Podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut doměkka (maso ale nesmí být vysušené). Upečená a trochu vychladlá krůtí prsa nakrájíme nožem na tenké plátky.
V misce důkladně utřeme majonézu se scezeným tuňákem. Omáčku osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou podle chuti.
Plátky krůtích prsou rozložíme na mělký talíř, zlehka osolíme a opepříme. Maso přelijeme připravenou tuňákovovu omáčkou, ozdobíme polníčkem, který ochutíme trochou olivového oleje, citronové šťávy, špetkou soli a mletého pepře. Navrch přidáme nakrájená sušená rajčata a černé olivy. Nakonec dozdobíme hoblinami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.