Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Krůtí prsa s nektarinkami a rukolou

Hledáte originální recept s drůbežím masem v hlavní roli? Připravte si krůtí prsa s nektarinkami a šunkou prosciutto podle receptu našeho šéfkuchaře Marcela Ihnačáka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 5 × nektarinek
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 g prosciutta Dulano Selection
  • 1 × citronu (šťáva) 
  • 100 g rukoly
  • 100 g sýru grana padano v celku Lovilio
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (máta, bazalka)
  • struhadlo
  • alobal

POSTUP

Krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje ze všech stran dozlatova. Do pánve s masem postupně přidáváme nektarinky nakrájené na měsíčky, máslo a plátky prosciutta, maso pokapeme citronovou šťávou. Jakmile je prosciutto orestované dokřupava, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a necháme odpočinout.

Servírování:

Na talíř naservírujeme porci rukoly, rozložíme maso nakrájené na plátky, orestované nektarinky a prosciutto nalámané na menší kousky. Pokrm pokapeme výpekem a ozdobíme hoblinami sýru grana padano a lístky bylinek.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.