Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Krůtí prsa s broskvovým čatní

Jak chutná krůtí maso připravené Marcelem Ihnačákem? Opravdu božsky! Recept najdete na kuchynelidlu.cz .
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Broskvové čatní

  • 1 × menší cibule
  • 2 × řapíkaté celery
  • 1,5 × pálivé papričky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce třtinového cukru Belbake
  • špetka mleté skořice Mikado
  • 3 × zralé čerstvé broskve
  • 1 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • 1 × lžíce nastrouhaného zázvoru
  • čerstvý tymián

Krůtí prsa s prosciuttem

  • 850 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g prosciutta
  • 100 g sýra cheddar Valley Spire

Zelenina

  • 2 × cukety
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 citron
  • čerstvá máta

POSTUP

Broskvové čatní

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v rozpáleném rendlíku s olivovým olejem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a pálivou papričku zbavenou semínek, osolíme a opepříme. Dusíme na mírném ohni asi 5 minut, přidáme cukr (1 až 2 lžíce podle toho, jak jsou sladké broskve) a skořici. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme očištěné a na menší kousky nakrájené broskve, vinný ocet, najemno nastrouhaný zázvor a lístky tymiánu. Dusíme pod pokličkou 15 – 20 minut, až broskve změknou a čatní začne houstnout.

Krůtí prsa s prosciuttem

Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na plátky (silné asi 2 cm). Zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Spolu s masem opečeme v pánvi dokřupava i plátky prosciutta. Na každý plátek masa položíme plátek opečeného prosciutta a hobliny sýra cheddar a necháme chvíli dojít v pánvi.

Zelenina

Cukety nakrájíme na kolečka a orestujeme v pánvi na troše olivového oleje spolu s nadrobno nakrájenými stroužky česneku a zbylou pálivou papričkou zbavenou semínek. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Na konec přidáme nasekané lístky máty a citronovou šťávu.

Servírování

Krůtí prsa s prosciuttem servírujeme s opečenou cuketou a broskvovým čatní. Pokrm můžeme dozdobit lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.