Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. V menším hrnci rozehřejeme olej, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, osolíme a restujeme dozlatova. Potom stáhneme z ohně, přidáme máslo a necháme rozpustit. Cibuli smícháme se scezenými brambory a rozšťoucháme.
Špičkou ostrého nože nakrojíme vrch rajčat do kříže. Rajčata zblanšírujeme – vložíme na několik vteřin do vroucí vody a jakmile se začne stahovat slupka, přendáme je do mísy so studenou vodou.
Tip: Video věnované blanšírování si můžete prohlédnout v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Bíle části lahůdkových cibulek nasekáme nadrobno a na olivovém oleji restujeme. Přidáme očištěná rajčata nakrájená na menší kousky, sůl, pepř, nadrobno nasekanou pálivou papričku zbavenou semínek, cukr a citronovou šťávu. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Na závěr vmícháme najemno nasekané bylinky.
Umytou a osušenou krkovičku nakrájíme na asi 1 cm silné plátky a pod fólií naklepeme. Blány špičkou nože nařežeme, aby se maso během smažení nestahovalo. Krkovici osolíme, okořeníme a obalíme v trojobalu – v mouce, rozšlehaných vejcích se špetkou soli a strouhance smíchané s nastrouhaným parmezánem. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova. Hotové přendáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného tuku.
Krkovičku servírujeme se šťouchanými brambory, pikantní salsou a měsíčky citronu. Dozdobíme nadrobno nasekanou zelenou částí lahůdkových cibulek.