Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V misce smícháme zakysanou smetanu s rozmačkaným česnekem, mletou paprikou a 2 lžícemi nasekané petrželky.
Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky, hrst petrželky nasekáme nadrobno a obě suroviny zpracujeme v kuchyňském robotu sekacím nožem. Bylinka vzniklou strouhanku krásně provoní. V případě, že nemáme potřebný nástavec na kuchyňský robot, můžeme použít i klasickou strouhanku, kterou smícháme s nasekanými bylinkami.
Omytého a osušeného králíka vykostíme, hřbet a stehna nakrájíme na menší řízky, které přes fólii lehce naklepeme, osolíme, opepříme a marinujeme. Každý plátek masa potřeme připravenou marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
Marinované plátky masa obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v bylinkové strouhance a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Poté necháme okapat na papírové utěrce.
V mixéru smícháme uvařené a propasírované brambory, hořčici, vývar, ocet, trochu soli a pepře. Na závěr přilijeme olej a mixujeme dohladka.
Na talíř položíme omytý a osušený polníček, polijeme asi dvěma lžícemi dresinku a navrch naskládáme řízečky. Ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou a měsíčky cherry rajčat. Posypeme na čtverečky nakrájenou orestovanou slaninou.