Roman Paulus
Doba přípravy3 hod. 30 min.

Králičí řízečky s bylinkami a zakysanou smetanou

Nevíte jak si připravit řízečky z králičího masa? Podívejte se na stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × králík Čerstvá porce
  • 100 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • čerstvá petrželka
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 8 × plátků máslového toastového chleba La Cestera
  • 150 g hladké mouky Castello
  • 2 × vejce
  • 50 ml rostlinného oleje Promienna
  • 100 g anglické slaniny Pikok
  • 80 g brambor
  • 1 × lžíce dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 × lžíce octa Pagusa
  • 250 g polníčku
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 4 × cherry rajčata
  • tyčový mixér
  • potravinová fólie
  • palička na maso
  • kuchyňské utěrky

POSTUP

Marináda

V misce smícháme zakysanou smetanu s rozmačkaným česnekem, mletou paprikou a 2 lžícemi nasekané petrželky.

Bylinková strouhanka

Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky, hrst petrželky nasekáme nadrobno a obě suroviny zpracujeme v kuchyňském robotu sekacím nožem. Bylinka vzniklou strouhanku krásně provoní. V případě, že nemáme potřebný nástavec na kuchyňský robot, můžeme použít i klasickou strouhanku, kterou smícháme s nasekanými bylinkami.

Řízečky

Omytého a osušeného králíka vykostíme, hřbet a stehna nakrájíme na menší řízky, které přes fólii lehce naklepeme, osolíme, opepříme a marinujeme. Každý plátek masa potřeme připravenou marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.

Marinované plátky masa obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v bylinkové strouhance a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Poté necháme okapat na papírové utěrce.

Dresink

V mixéru smícháme uvařené a propasírované brambory, hořčici, vývar, ocet, trochu soli a pepře. Na závěr přilijeme olej a mixujeme dohladka.

Servírování

Na talíř položíme omytý a osušený polníček, polijeme asi dvěma lžícemi dresinku a navrch naskládáme řízečky. Ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou a měsíčky cherry rajčat. Posypeme na čtverečky nakrájenou orestovanou slaninou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.