Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Plec s hrudí rozporcujeme na menší části a vložíme do vody s na kousky nakrájenou kořenovou zeleninou, divokým kořením a kousky cibule. Vaříme asi 1 hodinu. Po vychladnutí obereme maso od kosti a nakrájíme na menší kousky. Vývar použijeme na omáčku.
Do mísy nasypeme hladkou i hrubou mouku, přidáme vejce, olej a smícháme. Těsto zpracujeme rukama na vále do „elastické“ konzistence (pokud je těsto příliš tvrdé, přilijeme trochu vody) a vytvoříme bochánek, který zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice na asi 1 hodinu odležet. Poté vytvoříme na vále z bochánku placku, ze které pomocí strojku na těstoviny vytvoříme dlouhé tenké pruhy (o šířce asi 15 cm), které nakrájíme na 12 plátků o délce asi 30 cm. Ty poté svaříme krátce v horké vodě (zblanšírujeme) a hned poté ponoříme do studené vody. Do takto připravených plátů zabalíme náplň.
V pánvi na rozehřátém másle orestujeme doměkka na nudličky nakrájený pórek. Přidáme najemno nasekaný tymián, připravené králičí maso a zblanšírovaný špenát. Směs osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
V pánvi na rozehřátém rostlinném oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, tymián a na plátky nakrájené žampiony. Směs osolíme, opepříme, podlijeme vínem, necháme svařit, přilijeme vývar a smetanu a asi 10 minut povaříme, omáčka nemusí být příliš hustá.
Na dno zapékací mísy dáme trochu připravené omáčky. Navrch poskládáme jednotlivé cannelloni, které jsme naplnili připravenou směsí a zabalili. Hotové cannelloni přelejeme zbylou omáčkou a posypeme nahrubo nastrouhaným opepřeným sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut.
Na talíř naservírujeme 3 plněné cannelloni s omáčkou a sýrem Grana Padano.