Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Králičí cannelloni se špenátem a pórkem

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na italské cannelloni plněné králičím masem a špenátem. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g (vařeného) králičího masa (z králičí pleci s hrudí) Čerstvá porce
  • 500 ml vody
  • 100 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 5 kuliček nového koření Mikado
  • 5 kuliček černého pepře Mikado
  • 6 × bobkových listů Mikado
  • 2 × cibule
  • 125 g hladké mouky Castello
  • 125 g hrubé mouky Castello + na pomoučení
  • 2 × vejce
  • rostlinný olej Promienna
  • 30 g másla
  • 100 g pórku (bílé části)
  • čerstvý tymián
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 150 g žampiónů
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 200 ml králičího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 100 g sýra Grana Padano Lovilio
  • zapékací mísa
  • potravinová fólie
  • strojek na těstoviny
  • struhadlo

POSTUP

Maso z králíka

Plec s hrudí rozporcujeme na menší části a vložíme do vody s na kousky nakrájenou kořenovou zeleninou, divokým kořením a kousky cibule. Vaříme asi 1 hodinu. Po vychladnutí obereme maso od kosti a nakrájíme na menší kousky. Vývar použijeme na omáčku.

Těstoviny (cannelloni)

Do mísy nasypeme hladkou i hrubou mouku, přidáme vejce, olej a smícháme. Těsto zpracujeme rukama na vále do „elastické“ konzistence (pokud je těsto příliš tvrdé, přilijeme trochu vody) a vytvoříme bochánek, který zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice na asi 1 hodinu odležet. Poté vytvoříme na vále z bochánku placku, ze které pomocí strojku na těstoviny vytvoříme dlouhé tenké pruhy (o šířce asi 15 cm), které nakrájíme na 12 plátků o délce asi 30 cm. Ty poté svaříme krátce v horké vodě (zblanšírujeme) a hned poté ponoříme do studené vody. Do takto připravených plátů zabalíme náplň.

Náplň

V pánvi na rozehřátém másle orestujeme doměkka na nudličky nakrájený pórek. Přidáme najemno nasekaný tymián, připravené králičí maso a zblanšírovaný špenát. Směs osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.

Omáčka

V pánvi na rozehřátém rostlinném oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, tymián a na plátky nakrájené žampiony. Směs osolíme, opepříme, podlijeme vínem, necháme svařit, přilijeme vývar a smetanu a asi 10 minut povaříme, omáčka nemusí být příliš hustá.

Králičí cannelloni

Na dno zapékací mísy dáme trochu připravené omáčky. Navrch poskládáme jednotlivé cannelloni, které jsme naplnili připravenou směsí a zabalili. Hotové cannelloni přelejeme zbylou omáčkou a posypeme nahrubo nastrouhaným opepřeným sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut.

Servírování

Na talíř naservírujeme 3 plněné cannelloni s omáčkou a sýrem Grana Padano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.