Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Koláč s kozím sýrem a rajčaty

Listové těsto s kozím sýrem a cherry rajčaty je rychlý recept Marcela Ihnačáka na francouzskou kuchyni. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g čerstvého krájeného kozího sýra Chene D'argent
  • 1 × větší cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce třtinového cukru
  • oregano Mikado
  • 1 × lžíce rajčatového protlaku bez konzervantů Mikado
  • 850 ml krájených loupaných rajčat Freshona
  • máslo Pilos (na vymazání formy)
  • hladká mouka Castello (na vysypání formy)
  • 275 g listového těsta s pečicím papírem Belbake
  • 250 g cherry rajčat
  • 100 g rukoly
  • 1 × citron
  • čerstvé oregano (na ozdobu)
  • kulatá forma na pečení s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem (Ø 25.5 cm)

POSTUP

Rajčatový základ

Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v hrnci na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Po orestovaní dozlatova přisypeme třtinový cukr a počkáme, až zkaramelizuje. Ochutíme sušeným oreganem a přidáme rajčatový protlak. Chvíli restujeme a přidáme rajčata z konzervy. Vaříme pod pokličkou 10−15 minut, dokud se omáčka trochu nerozředí.

Koláč s kozím sýrem a rajčaty

Celou formu důkladně vytřeme máslem a vysypeme moukou. Dno i boky formy vyložíme listovým těstem a přečnívající těsto odřízneme. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme rajčatový základ, poklademe cherry rajčaty nakrájenými na poloviny a kousky kozího sýra. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Před podáváním necháme trochu vychladnout.

Servírování

Koláč ozdobíme rukolou ochucenou citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Můžeme posypat i lístky čerstvého oregana.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU