Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kaše z kandovaného lilku

Lilek se nejčastěji připravuje na grilu nebo pánvi. Můžete jej ovšem podávat jako pyré připravené z kandovaného lilku. Lilek se nechá jednoduše zkaramelizovat s moučkovým cukrem a poté jen rozmixuje na jemné pyré. To se skvěle hodí k rybám nebo ke grilovaným masům.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g lilku
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 citron (šťáva)
  • 1 stroužek česneku
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • 60 ml oleje z lískových ořechů

POSTUP

Lilek oloupejte a nakrájejte na kostky. Vložte do zapékací mísy, posypejte lístky tymiánu a moučkovým cukrem, osolte, opepřete, přidejte nahrubo nakrájený česnek, přelijte citronovou šťávou a mísu dobře přikryjte alobalem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut.

Po upečení přendejte ještě teplý lilek i se šťávou a pečeným česnekem do mixéru, rozmixujte na kaši, poté pomalu za stálého mixování přilévejte ořechový olej, jen tak získáte jemnou konzistenci.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU