Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V misce smícháme maso s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 3 stroužky česneku, mrkví a řapíkatým celerem. Osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu. Přidáme najemno nastrouhaný sýr grana padano a důkladně promícháme. Z masové směsi tvarujeme ručně bochánky.
Kapustové listy oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Rozložíme na pracovní desku, do středu každého položíme masový bochánek a svineme. Zelné listy omotáme provázkem a přendáme do zapékací mísy, na jejíž dno jsme nalili rajčatovou omáčku. Zakryjeme alobalem a pečeme 20–30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Před servírováním odstraníme provázky.
Plněné listy rozřízneme na poloviny a servírujeme s rajčatovou omáčkou a uvařenou rýží, kterou jsme ochutili nasekanou petrželkou.