Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Čočku přebereme, propláchneme a necháme přes noc namočenou ve studené vodě. Druhý den scedíme, přilijeme čistou vodu a vaříme na mírném plameni se 3 stroužky česneku a 2 bobkovými listy doměkka. Uvařenou čočku scedíme a vyndáme bobkové listy a česnek.
Cibuli a 1 stroužek česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme cuketu nakrájenou na kostky, osolíme a opepříme. Jakmile cuketa zezlátne, přidáme okapanou čočku, 2 lžíce másla a nasekanou petrželovou nať. Dochutíme vinným octem, osolíme a opepříme.
Omytá a osušená kachní prsa nařežeme šikmo na straně s kůží, osolíme a opepříme. Orestujeme v rozpálené pánvi bez tuku nejprve na straně s kůží (asi ⅔ celkového času), aby se vypekl tuk a kůže byla křupavá. Prsa můžeme zlehka přitlačit, aby se kůže opékala rovnoměrně. Otočíme a dále opékáme na mírném plameni. Přidáme najemno nakrájenou pálivou papričku, 2 stroužky česneku, třtinový cukr a 2 lžíce másla. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme rajčatový protlak a mletou papriku a chvíli restujeme. Podlijeme vínem a vaříme ještě asi 5 minut. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
Tip: Je-li omáčka příliš hustá, můžeme ji rozředit trochou vody.
Na talíř naservírujeme porci čočky s cuketou a na plátky nakrájená kachní prsa. Přelijeme pikantní omáčkou.