Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vlažnou vodu, přisypeme mouku a bramborový škrob a na konec přidáme sníh. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Těsta přelijeme na plechy vyložené pečicím papírem a pomocí stěrky rozetřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 15 – 18 minut. Poté necháme vychladnout a sundáme pečicí papír. Tmavý piškot vrátíme na plech.
Do horké vody nasypeme želatinu, rozmícháme a necháme trochu vychladnout. Jogurt smícháme s moučkovým cukrem, vmícháme vlažnou želatinu smíchanou s vodou a necháme trochu ztuhnout. Poté nalijeme na tmavý piškot ve formě, přiklopíme světlým piškotovým plátem a necháme 2 – 3 hodiny ztuhnout v lednici.
Cukr nasypeme do pánve a necháme zkaramelizovat. Přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo a necháme rozpustit. Přilijeme horkou smetanu, smícháme a provaříme, až vznikne karamel. Dokud je karamel ještě tekutý, přidáme posekané opražené ořechy, promícháme a vzniklou polevou polijeme celý řez. Moučník podáváme vychlazený ozdobený posekanými vlašskými ořechy.