Jogurtový řez s karamelem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

V Lidl Cukrárně najdete nyní skvělý moučník v řeckém stylu – s jogurtovým krémem a karamelovou polevou. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Piškot

  • 8 × vajec “M“
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 40 ml vlažné vody
  • 200 g hladké mouky Castello
  • 2 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • 2 × lžička holandského kakaa na pečení Castello

Náplň

  • 250 ml vařící vody
  • 75 g želatiny s pomerančovou příchutí Castello
  • 1 kg smetanového bílého jogurtu řeckého typu Pilos (10 % tuku)
  • 50 g cukru moučka Castello

Poleva

  • 200 g cukru krystal Castello
  • 50 g másla Pilos
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 100 g vlašských ořechů Alesto + na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 768 kJ / 423 kcal

Bílkoviny

11,80 g

Tuky

23,90 g

Vláknina

1,20 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

61,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Piškot

01.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vlažnou vodu, přisypeme mouku a bramborový škrob a na konec přidáme sníh. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Těsta přelijeme na plechy vyložené pečicím papírem a pomocí stěrky rozetřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 15 – 18 minut. Poté necháme vychladnout a sundáme pečicí papír. Tmavý piškot vrátíme na plech.

Náplň

02.Do horké vody nasypeme želatinu, rozmícháme a necháme trochu vychladnout. Jogurt smícháme s moučkovým cukrem, vmícháme vlažnou želatinu smíchanou s vodou a necháme trochu ztuhnout. Poté nalijeme na tmavý piškot ve formě, přiklopíme světlým piškotovým plátem a necháme 2 – 3 hodiny ztuhnout v lednici.

Poleva

03.Cukr nasypeme do pánve a necháme zkaramelizovat. Přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo a necháme rozpustit. Přilijeme horkou smetanu, smícháme a provaříme, až vznikne karamel. Dokud je karamel ještě tekutý, přidáme posekané opražené ořechy, promícháme a vzniklou polevou polijeme celý řez. Moučník podáváme vychlazený ozdobený posekanými vlašskými ořechy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo