Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
240 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) nakrájíme na nudličky a 260 g nakrájíme na kostky.
Maso zakryjeme potravinovou fólií, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, do každého plátku zabalíme nudličky kořenové zeleniny a svážeme provázkem.
Připravené rolády opečeme v rozpálené pánvi s olejem ze všech stran, po opečení je vyndáme stranou a na výpeku restujeme zeleninu nakrájenou na kostky. Nejprve celer, petržel, mrkev a po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer a cibuli nasekanou nadrobno. Zeleninu restujeme do tmava, ale dáme pozor, aby se nespálila. Přidáme rajčatový protlak a povidla, zarestujeme a podlijeme vínem. Přidáme rozmarýn a divoké koření (bobkový list, celý černý pepř, nové koření a kmín) svázané do uzlíku z plátna a maso vložíme zpět do pánve. Podlijeme vývarem tak, aby maso bylo skoro pod tekutinou a dusíme pod pokličkou do měkka přibližně hodinu.
Maso a uzlík s kořením vyjmeme, omáčku propasírujeme, svaříme na potřebnou hustotu a nakonec zjemníme ručním mixérem. Rolády před podáváním zbavíme provázku.
Omyté a oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a propasírujeme do misky. Přidáme vejce a sůl, zamícháme, přisypeme hrubou mouku, vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme váleček. Z něj odkrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme šišky a vaříme ve vroucí osolené vodě 2 - 3 minuty.
TIP: Jak připravit bramborové šišky nebo noky se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Brokolici uvaříme v osolené vodě a podáváme jako přílohu.
V pánvi rozpustíme trochu másla, přidáme scezené šišky, uvařenou brokolici, osolíme a orestujeme.
Na rozpálené pánvi orestujeme slaninu dokřupava a přidáme na kostky nakrájené sušené švestky.
Na talíř nandáme orestované bramborové šišky s brokolicí, přidáme masové rolky, které můžeme rozkrojit, a přelijeme omáčkou. Nakonec posypeme do křupava vypečenou slaninou se švestkami.