Jelení roláda na víně s povidly a bramborovými šiškami

play Přehrát video recept
Jelení roláda na víně s povidly a bramborovými šiškami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jak zpracovat jelení maso? Uvařte si po myslivecku lahodnou jelení roládku na víně, plněnou zeleninou a podávanou s domácími bramborovými šiškami.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jelení roláda na víně

  • 170 g mrkve
  • 170 g celeru
  • 160 g kořenové petržele
  • 8 × plátků jelení kýty
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • řepkový olej Vita D'or
  • 1 × řapík celeru
  • 1 × cibule
  • 1 × lžíce rajčatového protlaku Freshona
  • 300 ml silného hovězího vývaru
  • 1 × lžíce švestkových povidel Sympathica
  • 300 ml červeného vína Bordeaux
  • 1 × lžíce sušeného rozmarýnu
  • 5 × bobkových listů Kania
  • 8 kuliček celého černého pepře Kania
  • 4 kuličky nového koření Kania
  • 1 × lžíce kmínu Kania

Přílohy

  • 300 g vařených brambor
  • 1 × bio vejce „M“
  • 100 g hrubé mouky Castello
  • 400 g vařené brokolice
  • 50 g slaniny Dulano
  • 50 g sušených švestek Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 326 kJ / 795 kcal

Bílkoviny

73,70 g

Tuky

22,20 g

Vláknina

12,80 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

74,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Jelení roláda na víně:

01.240 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) nakrájíme na nudličky a 260 g nakrájíme na kostky.

02.Maso zakryjeme potravinovou fólií, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, do každého plátku zabalíme nudličky kořenové zeleniny a svážeme provázkem.

03.Připravené rolády opečeme v rozpálené pánvi s olejem ze všech stran, po opečení je vyndáme stranou a na výpeku restujeme zeleninu nakrájenou na kostky. Nejprve celer, petržel, mrkev a po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer a cibuli nasekanou nadrobno. Zeleninu restujeme do tmava, ale dáme pozor, aby se nespálila. Přidáme rajčatový protlak a povidla, zarestujeme a podlijeme vínem. Přidáme rozmarýn a divoké koření (bobkový list, celý černý pepř, nové koření a kmín) svázané do uzlíku z plátna a maso vložíme zpět do pánve. Podlijeme vývarem tak, aby maso bylo skoro pod tekutinou a dusíme pod pokličkou do měkka přibližně hodinu.

04.Maso a uzlík s kořením vyjmeme, omáčku propasírujeme, svaříme na potřebnou hustotu a nakonec zjemníme ručním mixérem. Rolády před podáváním zbavíme provázku.

Přílohy:

05.Omyté a oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a propasírujeme do misky. Přidáme vejce a sůl, zamícháme, přisypeme hrubou mouku, vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme váleček. Z něj odkrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme šišky a vaříme ve vroucí osolené vodě 2 - 3 minuty.

06.TIP: Jak připravit bramborové šišky nebo noky se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

07.Brokolici uvaříme v osolené vodě a podáváme jako přílohu.

08.V pánvi rozpustíme trochu másla, přidáme scezené šišky, uvařenou brokolici, osolíme a orestujeme.

09.Na rozpálené pánvi orestujeme slaninu dokřupava a přidáme na kostky nakrájené sušené švestky.

Servírování:

10.Na talíř nandáme orestované bramborové šišky s brokolicí, přidáme masové rolky, které můžeme rozkrojit, a přelijeme omáčkou. Nakonec posypeme do křupava vypečenou slaninou se švestkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo