Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Jak zpracovat jelení maso? Uvařte si po myslivecku lahodnou jelení roládku na víně, plněnou zeleninou a podávanou s domácími bramborovými šiškami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 326 kJ / 795 kcal
Bílkoviny
73,70 g
Tuky
22,20 g
Vláknina
12,80 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
74,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.240 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) nakrájíme na nudličky a 260 g nakrájíme na kostky.
02.Maso zakryjeme potravinovou fólií, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, do každého plátku zabalíme nudličky kořenové zeleniny a svážeme provázkem.
03.Připravené rolády opečeme v rozpálené pánvi s olejem ze všech stran, po opečení je vyndáme stranou a na výpeku restujeme zeleninu nakrájenou na kostky. Nejprve celer, petržel, mrkev a po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer a cibuli nasekanou nadrobno. Zeleninu restujeme do tmava, ale dáme pozor, aby se nespálila. Přidáme rajčatový protlak a povidla, zarestujeme a podlijeme vínem. Přidáme rozmarýn a divoké koření (bobkový list, celý černý pepř, nové koření a kmín) svázané do uzlíku z plátna a maso vložíme zpět do pánve. Podlijeme vývarem tak, aby maso bylo skoro pod tekutinou a dusíme pod pokličkou do měkka přibližně hodinu.
04.Maso a uzlík s kořením vyjmeme, omáčku propasírujeme, svaříme na potřebnou hustotu a nakonec zjemníme ručním mixérem. Rolády před podáváním zbavíme provázku.
05.Omyté a oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a propasírujeme do misky. Přidáme vejce a sůl, zamícháme, přisypeme hrubou mouku, vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme váleček. Z něj odkrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme šišky a vaříme ve vroucí osolené vodě 2 - 3 minuty.
06.TIP: Jak připravit bramborové šišky nebo noky se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
07.Brokolici uvaříme v osolené vodě a podáváme jako přílohu.
08.V pánvi rozpustíme trochu másla, přidáme scezené šišky, uvařenou brokolici, osolíme a orestujeme.
09.Na rozpálené pánvi orestujeme slaninu dokřupava a přidáme na kostky nakrájené sušené švestky.
10.Na talíř nandáme orestované bramborové šišky s brokolicí, přidáme masové rolky, které můžeme rozkrojit, a přelijeme omáčkou. Nakonec posypeme do křupava vypečenou slaninou se švestkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT