Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z pražmy připravíme filety. Stranu s kůží důkladně osolíme a maso i opepříme. Filety zprudka opékáme v rozpálené pánvi s trochou oleje nejprve na straně s kůží. Můžeme je přitlačit obracečkou nebo lžící, aby se rovnoměrně opekly. Jakmile jsou z jedné strany zlatohnědé, otočíme je, do pánve přidáme plátek másla a necháme roztát. Odstavíme a filety pokapeme šťávou z poloviny citronu.
Tip: Z rybích odřezků můžeme uvařit rybí vývar.
Ve větší míse smícháme jablko nakrájené na tenké proužky, šťávu z poloviny citronu, ředkvičky nasekané na kolečka, natrhané olivy, sůl, pepř, polníček a olej. Dochutíme nasekanou bazalkou.
Na talíř naservírujeme jablkový salát s pražmou, kterou přelijeme výpekem. Podáváme s jogurtem dozdobeným lístky bazalky.