Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Jablkový salát s pražmou

Už jste někdy vyzkoušeli jablkový salát? Je to překvapivě dobrá a hlavně jednoduchá pochoutka, kterou šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil společně s filety z pražmy.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × pražma zlatá
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × plátek másla Pilos
  • 1 × citron
  • 1 × zelené jablko
  • 1 × svazek ředkviček
  • 1 × hrst zelených oliv bez pecek Baresa
  • 1 × hrst polníčku
  • čerstvá bazalka
  • 100 g bílého jogurtu Pilos

POSTUP

Z pražmy připravíme filety. Stranu s kůží důkladně osolíme a maso i opepříme. Filety zprudka opékáme v rozpálené pánvi s trochou oleje nejprve na straně s kůží. Můžeme je přitlačit obracečkou nebo lžící, aby se rovnoměrně opekly. Jakmile jsou z jedné strany zlatohnědé, otočíme je, do pánve přidáme plátek másla a necháme roztát. Odstavíme a filety pokapeme šťávou z poloviny citronu.

Tip: Z rybích odřezků můžeme uvařit rybí vývar.

Salát:

Ve větší míse smícháme jablko nakrájené na tenké proužky, šťávu z poloviny citronu, ředkvičky nasekané na kolečka, natrhané olivy, sůl, pepř, polníček a olej. Dochutíme nasekanou bazalkou.

Servírování:

Na talíř naservírujeme jablkový salát s pražmou, kterou přelijeme výpekem. Podáváme s jogurtem dozdobeným lístky bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.