Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přihodíme nasekaný česnek a sůl. Do základu přidáme maso, osolíme, opepříme a zprudka restujeme. Jakmile se maso zatáhne, ochutíme hořčicí, promícháme a chvíli restujeme. Přidáme nakrájené žampiony, sůl a pepř. Podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Potom podlijeme vývarem nebo vroucí vodou, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme přibližně 30 minut do měkka. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
Mezitím do rozehřátého hrnce s olejem nasypeme rýži, osolíme a krátce restujeme. Potom ji zalejeme vroucí vodou (1 cm nad rýži), přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C přibližně na 10 ‒ 15 minut. Hotovou promícháme a ve vypnuté troubě necháme dojít.
Jakmile je maso měkké, nejprve smetanu smícháme s moukou, potom ji přilijeme k masu a krátce na mírném plameni povaříme. Stáhneme z ohně a posypeme nasekanou listovou petrželí.
Hovězí stroganov servírujeme s rýží dozdobené nakrájenou lahůdkovou cibulkou.