Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Houbový salát

Myslíte si, že připravit svěží salát z čerstvých lesních hub není snadné? Podívejte se na následující trik, kde Vás takový salát naučí Roman Pauluse. Houby stačí jen lehce orestovat, zakápnout balsamicem a přidat čerstvé bylinky, piniové oříšky a parmezán. Tento salát můžete podávat jako přílohu ke grilované rybě nebo sýru, ale může stejně tak posloužit i jako předkrm. Navštivte naši Kulinářskou akademii, kde se dozvíte, jak připravit tento salát i další skvělé houbové speciality.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbový salát

  • 200 g lesních hub nebo hlívy
  • 30 g šalotky
  • 20 g pažitky
  • listová petržel
  • sůl
  • pepř
  • balsamico
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • tymián
  • grana padano
  • piniové oříšky
  • mix bylinek na podávání

POSTUP

Houby nakrájejte na kostičky a zprudka orestujte v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přidejte rozmarýn a tymián, osolte, opepřete a nechte krátce restovat. Přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a krátce orestujte. Lehce podlijte balsamicem, přidejte nasekanou listovou petržel a pažitku a orestované piniové oříšky. Podávejte s bylinkami posypané nastrouhaným sýrem grana padano a piniovými oříšky. Salát můžete servírovat samostatně nebo jako přílohu ke grilované rybě.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.