Houbový salát
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Myslíte si, že připravit svěží salát z čerstvých lesních hub není snadné? Podívejte se na následující trik, kde Vás takový salát naučí Roman Pauluse. Houby stačí jen lehce orestovat, zakápnout balsamicem a přidat čerstvé bylinky, piniové oříšky a parmezán. Tento salát můžete podávat jako přílohu ke grilované rybě nebo sýru, ale může stejně tak posloužit i jako předkrm. Navštivte naši Kulinářskou akademii, kde se dozvíte, jak připravit tento salát i další skvělé houbové speciality.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Houbový salát

  • 200 g lesních hub nebo hlívy
  • 30 g šalotky
  • 20 g pažitky
  • listová petržel
  • sůl
  • pepř
  • balsamico
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • tymián
  • grana padano
  • piniové oříšky
  • mix bylinek na podávání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

392 kJ / 94 kcal

Bílkoviny

8,00 g

Tuky

1,00 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

0,04 g

Sacharidy

18,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Houby nakrájejte na kostičky a zprudka orestujte v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přidejte rozmarýn a tymián, osolte, opepřete a nechte krátce restovat. Přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a krátce orestujte. Lehce podlijte balsamicem, přidejte nasekanou listovou petržel a pažitku a orestované piniové oříšky. Podávejte s bylinkami posypané nastrouhaným sýrem grana padano a piniovými oříšky. Salát můžete servírovat samostatně nebo jako přílohu ke grilované rybě.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo