Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Halloumi na grilu s kuskusovým salátem

Využijte poslední grilovací dny na maximum a připravte si skvělou středomořskou pochoutku! Šéfkuchař Marcel Ihnačák ugriloval sýr halloumi a k tomu nachystal skvělý a lehký kuskusový salát. Tento vegetariánský recept funguje skvěle jako samostatné jídlo, ale v menších porcích ho můžete podávat i jako přílohu ke grilovanému masu. A pokud zrovna počasí nepřeje, připravíte grilované halloumi snadno i doma na pánvi. Kuskusový salát pak Marcel Ihnačák dochutil zrníčky granátového jablka, ale přidat můžete vše, co máte rádi, třeba olivy nebo sušená rajčata.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2× sýry halloumi Eridanous
  • 200 g kuskusu Campo Largo
  • 1× granátové jablko
  • 3× řapíky celeru
  • 0,5× červené cibule
  • 1× zelené jablko
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1× citron (šťáva)
  • čerstvé bylinky (bazalka, máta, listová petržel)
  • papírové utěrky
  • grilovací kleště
  • gril

POSTUP

Nejprve si připravíme kuskus, který uvaříme podle návodu na obalu.

Z granátového jablka vypreparujeme zrníčka a přisypeme je k vychladnutému kuskusu.

Tip: Jak snadno oloupat granátové jablko zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přidáme nadrobno nakrájené řapíky celeru, cibuli a zelené jablko. Ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a citronovou šťávou. Na závěr ještě přimícháme nasekané bylinky zbavené dřevnatých stonků.

Sýry rozbalíme, osušíme a ugrilujeme na rozpáleném grilu z obou stran do zlatova. Před servírováním je nakrájíme na tenčí plátky. 

Servírování:

Na talíř naservírujeme kuskusový salát. Na něj položíme plátky grilovaného sýru, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU