Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve vyšším hrnci na troše olivového oleje a asi 1 lžíci másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli, žampiony na kostičky a papriku na kostičky. Přidáme černý pepř naložený v brandy. Podlijeme vývarem, po 15 minutách vaření přilijeme ještě smetanu, povaříme, rozmixujeme a propasírujeme. Před podáváním nalijeme do omáčky trochu brandy, osolíme a opepříme.
V míse smícháme mouku se škrobem a kypřicím práškem. Přidáme vejce, vodu a metličkou šleháme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a obalíme v připraveném těstíčku. Kousky zeleniny smažíme v hrnci v rozpáleném oleji (nesmažíme zprudka).
Tip: Místo vody lze do těstíčka použít i bílé víno.
Steaky těsně před grilováním osolíme, opepříme, pokapeme trochou olivového oleje a grilujeme v grilovací pánvi z obou stran.
V druhé pánvi připravíme bylinkovou lázeň. Rozpustíme asi 2 lžíce másla, přidáme lístky čerstvého tymiánu, rozmarýnu a rozmáčknutý kousek česneku. Orestované steaky přendáme do bylinkové lázně, odstavíme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
Grilovaný steak se zeleninou v těstíčku servírujeme na prkénku ozdobený větvičkou čerstvého rozmarýnu. Omáčku podáváme zvlášť v menší misce.