Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Lilek umyjeme, osušíme, odřežeme z něho konce a nakrájíme ho na širší kolečka. Položíme ho na kuchyňskou utěrku a pořádně osolíme. Po 5 – 10 minutách plátky osušíme, okořeníme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Na gril přidáme i umytá a osušená cherry rajčata v celku. Hotová rajčata a lilek přeložíme na talíř a dochutíme olivovým olejem, solí, pepřem a najemno nasekaným tymiánem.
Bylinky zbavené hrubých stonků nasekáme najemno a přendáme do mísy. Přidáme hořčici, sůl, pepř, stroužek nadrobno nasekaného česneku a najemno nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek. Krajíc chleba nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Postupně přiléváme větší množství olivového oleje. Na závěr ochutíme citronovou šťávou a důkladně promícháme.
Umyté a osušené steaky osolíme, okořeníme a pokapeme olivovým olejem z obou stran. Grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran přibližně 5 minut. Přendáme na talíř, ochutíme citronovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.
Na talíř naservírujeme porci grilovaného lilku a rajčat. Maso nakrájíme na plátky a položíme navrch. Ochutíme solí, pepřem a přidáme umytou a osušenou rukolu. Jídlo podáváme pokapané bylinkovou salsou.